Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şevki Aydın, son dönemde sıkça yaşanan cinsel istismar olaylarının eğitimsizlikten kaynaklandığını ifade etti.

Medyada sıkça yer alan taciz ve tecavüz olaylarının kesinlikle İslam'a onaylatılamayacağına vurgu yapan Aydın, cinsel istismarda bulunanları 'ahlaken çocuk yaşta insanlar' olarak nitelendirdi. Ebeveynlerin kulaktan dolma bilgilerle çocuklarını eğitmeye çalıştığını dile getiren Aydın, "Cinsellik ne yazık ki bizim toplumumuzda sokağa bırakılmış durumda." dedi. Aileleri eleştiren Şevki Aydın, "Anne konuşmuyor, baba bu konularda yeterli bilgiye sahip değil, o da çocuğuyla konuşmuyor. Çocuk da cinselliğe dair sağlıklı bilgileri sokaktan öğreniyor. Nasıl iflah olabiliriz ki? Bunu hele dindarlık adına yapıyorsak bu daha büyük bir felaket." diye konuştu. Ahlaklı insanı 'kendi değerlerini oluşturmuş, bunlara göre tutum ve davranışlarını belirleyen kişi' olarak tanımlayan Aydın, cinsel istismarda bulunan insanların değerlerinden soyutlandığını vurguladı. Aydın, "Bu insanlar henüz kendi değerlerini oluşturamamış, ahlaken çocuk yaşta insanlar. Bu konuda seferberlik ilan etmemiz lazım ama herkes bu konularda önyargılarla hareket ettiği için sağlıklı çözüm oluşturamıyoruz." dedi.

Eğitim sisteminin birtakım temel değerleri insanlara kazandırma zorunluluğu bulunduğuna işaret eden Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: "Toplum bugün iflas etmiş durumda. Öğretmenlerimiz bu çağın bireyinin yetişmesini kılavuzlayacak bir formasyona sahip değil. Diyanet için de aynı şeyleri düşünüyorum. Bugünün Kur'an kursu hocası ne kadar bugünün hocası? Bugünün din görevlisi ne kadar bugünün din görevlisi? Dünün din görevliliği formasyonuyla bugünün din hizmetini formatlayamayız. Yani iflas etmiş bir nesil, yeni nesli yetiştirmeye çalışıyor."