Kurtlar Vadisi'nin iki düşmanı Polat ve Muro, Kanaltürk'te tüm sorulara açıklıkla cevap verdi.
Kurtlar Vadisi'nin iki düşmanı Polat Alemdar ve Muro, Kanaltürk'e konuk oldu. Tüm sorulara açıklık getiren oyuncular dizideki Ergenekon benzetmesine de "Bu olay çıkmadan bölümler çekilmişti" dedi.Televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ ile oyuncu Doğa Rutkay'ın birlikte Kanaltürk'te sundukları Medyatik programının ilk bölümü büyük ilgi gördü.

POLAT'I KİM OYNARDI?

Kurtlar Vadisi dizisinin sevilen oyuncusu namıdiğer Polat Alemdar'ı oynayan Necati Şaşmaz ve Muro karakterini canlandıran Mustafa Üstündağ ile dizinin senaristleri Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan programın konuğuydu. Doğa Rutkay, Necati Şaşmaz'a "Sen olmasaydın Polat Alemdar'ı kim oynardı?" sorusunu yöneltti. Şaşmaz, "Herhalde Amerika'ya bir telefon açardık uçakla birini gönderirlerdi!" diye cevap verdi.

MİT'TEN DOSYA ALDI

Yüksel Aytuğ, Üstündağ’a 'Muro tebrik mi alıyor, yoksa tehdit mi alıyor?' sorusunu yöneltti. Üstündağ, "Ben tehditle karşılaşmadım. Sürekli de sokakta yaşayan bir insanım. Yani öyle negatif bir eleştiri ile karşılaşmadım" dedi. Rutkay, basında dizi ile ilgili çıkan 'MIT'ten dosya aldılar' iddialarını gündeme getirdi. Senarist Bahadır Özdener, "Kurtlar Vadisi'nden önce MİT'in adını zikredebilmek için insanlar önce 3 kere düşünürlerdi. Bunların çoğu art niyetli spekülasyonlar" yanıtını verdi.

ROL YAKIŞTI, YAKIŞTIRILDI

Peki dizinin Ergenekon’la bağlantısı var mı sorusuna Şaşmaz, “Dizinin Ergenekon'la ilişkilendirilmesi doğru değil. Bölümler bir yılı aşkın taslak halinde senaryoya dönüştürüldü. Biz Ergenekon ortaya çıkmadan o bölümleri çekmiştik böyle bir şey yok" dedi. Necati Şaşmaz, Polat rolünün üzerine yapışmadığını aksine yakıştığını ve yakıştırıldığını da sözlerine ekledi.

MURO NEDEN SEVDiRiLDi?

Terörist karakteri Muro'nun bu kadar çok sevdirilmesi ile ilgili eleştirileri Bahadır Özdener yanıtladı. Özdener şöyle konuştu; " Bu eleştirilerin hiçbir zaman muhatabı olmayacak bir şirket Pana Film... Kurtlar Vadisi Terör ile 24-25 yıldır bu ülkenin kanını emen terör meselesini işlemiştik. Şimdi de Pusu’da konuyu ele almaya başladık. Muro'yu bu konseptte seyrediyor bizim insanımız. Muro'nun ifadesiyle 'Nalet olasıca bir sevgi' olduğunu söylüyoruz. Bunu her hafta vurguluyoruz."