![]()
Mehmet METİNER
Güneydoğu raporu sipariş miydi?
Bir yanlış bilgiyi düzeltmek zorundayım.
R. Tayyip Erdoğan"ın 1991 yılında o tarihte Genel Başkanı olan Erbakan"a sunduğu raporun sipariş olduğu iddiası doğru değildir.
Bu rapor ne bana sipariş edilmiş bir rapordur, ne de Erdoğan"ı bağlayıcı bir rapordur.
Rapor Erdoğan"ın raporu değildir ki, birileri kalkıp Erdoğan"ın Kürt raporu! biçiminde haber yapıp çarpıtma yoluna gidiyor. Rapor benim raporumdur. Erdoğan"a sunulan rapor ile Erdoğan"ın raporu arasındaki farkı bilerek yorum yapanların iyi niyetinden elbette kuşku duyulur.
Evet, tekraren belirtiyorum, o tarihte danışmanı olmam hasebiyle ülkenin bu can yakıcı sorunu hakkında yalnızca Erdoğan"ı bilgilendirmek amacıyla tarafımdan kaleme alınmış bir rapordur bu. Tamamen bilgilendirme amaçlı olduğu içinde ne benim imzamı taşımaktadır, ne de Erdoğan"ın. İşin gerçeği budur.
Bu raporun bir nüshasının Erdoğan tarafından Erbakan"a takdim edildiği doğrudur. Erbakan"ın da bu rapordan beğeniyle bahsettiği bilgim dahilindedir.
RP İl Başkanı ve MKYK üyesi iken kendisi için hazırladığım kişisel bir rapordan dolayı bugün Başbakan Erdoğan"ın suçlanıyor olması, tamamen art niyetli siyasi bir hesaplaşmanın ürünüdür.
Kimin bir hesabı varsa, o raporun yazarı olarak işte ben buradayım. Medeni bir biçimde herkesle her türlü tartışmaya varım.
Benim kişisel düşüncelerim ve yaklaşımlarım üzerinden MHP liderinin veya başkalarının Başbakan Erdoğan"ı vurmaya kalkışmalarını ahlaki bulmadığımı önemle hatırlatmak isterim.
MHP lideri Bahçeli"nin rapordan yaptığı alıntılar da üzülerek belirtmek isterim ki yanlış ve eksi ktir. Çarpıtmanın nasıl yapıldığını da yarınki yazımda göstereceğim.
Kaynak : Son Dakika
♫ ♥ ♪ sadece müzik...
![]()
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks