Allah'larından bulsunlar !...Allahtan ki ölü yok bu sefer...
Diyarbakır'da Polise Saldırı DİYARBAKIR- Diyarbakır'da polis servis aracına yönelik silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 4 polis memuru şehit oldu. Servis şoförünün de hayatını kaybettiği saldırıda 20 kişi de yaralandı. Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'nda çalışan polis memurlarını taşıyan servis otobüsü, Azizye Mahallesi'nden geçerken, kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahla tarandı. Otobüsteki 2 güvenlik görevlisinin karşılık vermesi üzerine saldırganlar olay yerinden kaçarken, görgü tanıkları, araca 2 de el bombası atıldığını ileri sürdü. Saldırıda ilk belirlemelere göre 4 polis memuru şehit oldu. Sürücünün de yaşamını yitirdiği saldırıda 20 kişi yaralandı. Yaralılar Diyarbakır'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, bazı yaralıların durumunun ağır olduğu bildirildi. "YARALILARIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK"
Dicle Üniversitesi Tıp Faktültesi Başhekim'i Sait Alan, hastanelerine 8 yaralının getirildiğini, bu yaralılardan 2'sinin şehit olduğunu söyledi. Alan, bazıları ameliyata alınan diğer yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti. İKİSİNİN EŞKALİ BELİRLENDİ
Güvenlik güçleri, saldırganların yakalanması için olay bölgesinde operasyon başlatırken, bölgedeki şüpheli kişi ve araçlar üzerinde de arama yapılıyor. Operasyona iki polis helikopteri de havadan destek veriyor. Saldırganların olayda kullandığı tahmin edilen kırmızı renkli otomobil aranırken, saldırganlardan ikisinin eşkalinin belirlendiği öğrenildi.
PATLAMAMIŞ EL BOMBASI BULUNDU
Saldırının gerçekleştiği bölgede patlamamış bir de el bombası bulundu. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, olay yerine gelerek, incelemede bulunduktan sonra yaralıları hastanelerde ziyaret ettiler.
Allah'larından bulsunlar !...Allahtan ki ölü yok bu sefer...
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
Sert ilklimin Mert Genci 66
"Ayriligin Firaki Düsmeli Sineye,
Dudaklar Küsmeli Kahkahaya Gülmeye!..
Ben Mahkum Olmusum Kirecli Dört Duvara,
Gözyasi Dökme Yusuf Kirli Mektuplara!..
Şehit polislerin kimlikleri belirlendi
![]()
D.Bakır'da polis servis aracına yönelik düzenlenen silahlı saldırıda şehit olanların kimlikleri açıklanırken 2 saldırganın da eşgali belirlendi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Aziziye Mahallesi Seyrantepe mevkkisinde Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu servis aracına kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen saldırı sonucu 4 personelin şehit olduğu 15 personelin yaralandığı bildirildi. Daha önce yaralı sayısının 20 olduğu bildirilmişti.
Açıklamada, polis memurları Adem Seyfioğlu, Ramazan Tavşancı, Adem Kılıçarslan, ve yardımcı şoför Vedat Ulu olduğu belirtildi.
İÇİŞLERİ EŞGALLERİ BELİRLENDİ
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Diyarbakır’da yapılan saldırı ile ilgili olarak biri servis şoförü olmak üzere 4 polis memurunun şehit edildiğini, bazıları ağır yaralı olmak üzere toplam 19 yaralının bulunduğunu açıkladı. Atalay saldırının çapraz ateşle olduğunu, ayrıca el bombalarının da servis aracına fırlatıldığını belirterek, “Saldırganların eşkalleri tespit edildi. Ancak bu konuda fazla ayrıntı vermeyi doğru bulmuyorum. Şu anda Tarım Bakanımız Mehdi Eker ile birlikte olay yerini incelemek üzere Diyarbakır’a gidiyoruz” dedi.
BAŞBAKAN ERDOĞAN, DİYARBAKIR'DAKİ SALDIRIYI DEĞERLENDİRDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da servis aracına yapılan saldırıya ilişkin açıklamasında, terörle mücadaleye yılmadan, terör örgütü silahını bırakana kadar devam edileceğini söyledi. Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Erdoğan, terörün dünyanın her yerinde uzun soluklu çalışmalar sonucu çözülebildiğini söyledi.
Yarın terör konusunda toplantı yapacaklarını söyleyen Erdoğan, toplantıda terör konusunda atılacak adımların zemininin hazırlanacağını kaydetti.
ajanslar
evet şimdi geçtiler haberi hemen ekliyorum ek bilgileri![]()
BiZ 3 KiŞiYiZ;
![]()
Diyarbakır'da polise saldırı: 4 ölü 15 yaralı
Diyarbakır Gaffar Okan Polis Meslek Yüksek Okulu aracına bombalı saldırı düzenlendi.
Diyarbakır'da bu akşam saatlerinde polis servis aracına yönelik düzenlenen silahlı saldırıda 4 personel şehit oldu, 15 personel de yaralandı.
Diyarbakır'da bu akşam saatlerinde polis servis aracına yönelik düzenlenen silahlı saldırıda şehit olanların kimlikleri belirlendi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Aziziye Mahallesi Seyrantepe mevkkisinde Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu servis aracına kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen saldırı sonucu 4 personelin şehit olduğu 15 personelin yaralandığı bildirildi. Daha önce yaralı sayısının 20 olduğu bildirilmişti.
Açıklamada, polis memurları Adem Seyfioğlu, Ramazan Tavşancı, Adem Kılıçarslan, ve yardımcı şoför Vedat Ulu olduğu belirtildi.
BiZ 3 KiŞiYiZ;
doğru olmasını istemediğim bir haberdi..maalesef doğruymuş
şehit polislerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır,yaralıları ise acil şifalar diliyorum
ve de bunlara artık bir son verilmesini ümit ediyorum...
BiZ 3 KiŞiYiZ;
Polis okulu servis aracına saldırı![]()
D.Bakır'da polis okulu servis aracına yaptığı saldırı ile düzenlendi. Olayda İlk önce 1 şehit haberi gelirken daha sonra şehit olanların sayısı 5'e çıktı.
Diyarbakır'da polis servis aracına yönelik silahlı ve bombalı saldırıda şehit sayısı 5'e yükseldi. Saldırıda yaralı sayısının 23 olduğu bildirildi. Hayatını kaybedenler arasında servis aracının şöforuda olduğu bildirildi.
Öte yandan, olay yerine 7. Kolordu Komutanlığı'ndan iki helikopter giderek mahalle üstünde alçak uçuş yaptı. Saldırının olduğu yerde yoğun güvenlik önlemi devam ederken, mahalle giriş çıkışları kontrol altına alındı.
Basın mensuplarının olay yerinin 200 metreden daha fazla yaklaşılmasına izin verilmiyor. Olay sonrasında, Diyarbakır Valisi Avni Mutlu ile Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya'nın Diyarbakır Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaralıları ziyaret ettikleri ve hastane çıkışında bir açıklama yapacakları kaydedildi.
haber7.com
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks