Ufuk sen denedinmi bunu ? Önce sen bi dene, gözüne bisey oLmazsa bizde denerizne adamsin sen yaa
![]()
tsk payLasimin icin uyuz![]()
Merhaba aLeMiM,
Unutkanlıktan şikayet etmeyen yok gibi. Muayeneye gelen hastalarımın yüzde doksanı esas şikayetlerini anlattıktan sonra bonus olarak bir unutkanlık ilacı yazmamı istiyorlar.
Hani şöyle mucize bir hap olsa da yutsalar unutkanlıkları geçse ! Maalesef unutkanlığa iyi geldiği "kesin olarak ispat edilen" hiçbir
ilaç yok. (Olsa önce kendim içerdim.) İngiltere'deki Manchester Metropolitan Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada gözün sağdan sola horizantal planda hareket ettirilmesinin hafızayı %10 güçlendirdiği gösterildi.
Diyelim ki gözlüğünüzü nereye koyduğunuzu veya eski bir
tanıdığınızın ismini unuttunuz. Hemen bir koltuğa oturup önce dosdoğru karşıya bakın, sonra başınızı çevirmeden tam olarak sağa, sonra tam olarak sola bakın. Göz küreleriniz iyice sağa, sonra iyice sola dönsün.
Bu işi 30 saniye kadar yaptığınızda unuttuğunuz şeyi hatırlıyormuşsunuz. Araştırmacılar bu hareketin beynin iki yarımküresi arasında bir iletişim başlattığını ve hatırlamayı kolaylaştırdığını söylüyorlar.
Benden söylemesi, sizden denemesi ...
Saygilarimla,
Ufuk
-@- Saygi ve Sevgi -@-
Ufuk sen denedinmi bunu ? Önce sen bi dene, gözüne bisey oLmazsa bizde denerizne adamsin sen yaa
![]()
tsk payLasimin icin uyuz![]()
Ben bunu Kendim icin yazmadimki... ;-))) Ondan dolayi denemeye luzum yok, hem yani Bilim professorler bunu diyorsa, ben kimmimki buna karsi cikmaya :P
Buyurun, Sizleri davet ediyorum :-)
p.s. ben denedim, ve eski kedimin adini birden hatirladim yani....
Saygilarimla,
Ufuk
-@- Saygi ve Sevgi -@-
Ufuk Sanirim su sekilde bi calismadan soz ediyorsun![]()
Artık demir almak günü gelmişse zamandan,
Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.
Rar Sifreleri: www.alemim.net
heheh siz doktormusunuz Ufuk bey.
:-)))) ahahaha... yorum yok :P
Saygilarimla,
Ufuk
-@- Saygi ve Sevgi -@-
ben genelde baska bir seyi ararken bulurum
ama benim methodum her seyi not etmek
unutkanlik yogunluktan dolayi oluyor herseyi akilda tutmak imkansiz oldugu icin not alin![]()
Ben kolay kolay Unutmam,Önemli islerimde her zaman Not alirim gun ve saatleriyle beraberindeYogunluk icerisinde Olanlar icin iyi oluyor ...
heksKIZ´a KatiLiyorum is ortaminda bilhassa cok gerekLi
FuLYa_nL Canim kolayi var yaramazlik yaptiginda ufuk cezasini belirlemis olursun
Paylasim icin tsk,ler ufuk
saygiLar
ben bi sene önce tel imi neryee kodumu unuttum hala yok ortalarda hatirlarmiyim acaba denesem![]()
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks