çok merak ediyorum bu muzikali...vaktim olursa ve de denk düşerde bilet bulabilirsem mutlaka seyretmek istiyorum...paylaşım için tşkler cnm...
İzleyen Müptelası Oluyor!
İSTANBUL- 1999 Yılından bu yana sahnelenen ve dünyanın en çok izlenen müzikali ünvanını elinde bulunduran Mamma Mia! 'nın öyle fanları var ki, gösteriyi her fırsatta yeniden izliyorlar. Daily Express gazetesinin haberine göre, Mamma Mia! fanlarının en iddialısı Londra'da yaşayan 45 yaşındaki Toshi Yoshino. Toshi Yoshino, Mamma Mia!yı 400'den fazla kez izlemiş. Yoshino Mamma Mia! için ,"Biliyorum bu delilik gibi geliyor. Ama 23 Ocakta Broadway'de ilk izledikten sonra çok etkilendim. O zamandan beri, Las Vegas'ta, Amerika'nın diğer bir çok şehrinde, Kanada, Japonya, İsveç, Edinburg ve Londra'da izledim. İlk bağımlı olmaya başladığımda Kanada'ya bir iş gezim vardı fakat orda daha oynanmıyordu. Bu yüzden son bir kaç hafta her gün izlemeye gittim." açıklamasında bulundu. Toshi Yoshino ne kadar bilet parası harcadığını bilmiyor. Ama 49 pound verdiği Londra biletleri hesaplandığında, 40 bin dolar'dan fazla harcadığını tahmin ediyor. "Gösterileri yalnız izlemeyi tercih ediyorum çünkü müzikal beni başka bir dünyaya götürüyor ve bunu kimseyle paylaşmak istemiyorum." Yoshino'nun rekoruna ulaşamasalar da onun izinden giden başkaları da var. 31 yaşındaki Jasmine Tangcay gösteriyi 25 kez izlemiş. Kendisi gibi fanları buluşturmak için bir de internet sitesi kurmuş. Mamma Mia!'nın bir tür sihir barındırdığına inanan 29 Yaşındaki Graham Baxter ise müzikale 94 kez gitmiş. Gitmeye de devam ediyor. Fanların en genci 18 yaşındaki Jodie Williams, henüz 18 kez Mamma Mia!'yı izlemiş. 7 Ekim'den itibaren İstanbul'da sahnelenmeye başlanacak olan Mamma Mia! müzikali, dünyanın en ünlü isimlerinin de gözdesi. Victoria & David Beckham çifti müzikali, sahnelenmeye başladığından bu yana tam 7 kez izlemiş. Her seferinde, büyük bir coşkuyla şarkılara eşlik eden Beckham çifti, belki de yakın zamanda yeniden salonda yerini alabilir. Mamma Mia! müzikalini bir kezle sınırlandırmayan ve ikinci kez ön sırada yerlerini alan bazı isimler ise şöyle: "Liz Hurley, Meryl Streep, Michael Schumacher, Gloria Estafan"… Dünyanın dört bir yanını farklı vesilelerle dolaşan ünlüler için keyifli bir hatıra haline geliyor. David Haseslhoff Mamma Mia!yı Avustralya'da Melbourne de izlemiş. Brooke Shields ve Jennifer Lopez ise Mamma Mia!'yı Toronto'da yakalamışlar. Tom Cruise Mamma Mia!'yı gösterime girdiği ilk yıl, 1999'da Londra'da izlemiş. Elbette Nicole Kidman ile. Cruise 2004 yılında da ABD turnesinde bu ekibi yeniden alkışlamış. Ama Kidman'lı hatırası nedeniyle mi bilinmez, henüz eşi Katie Holmes ile gösteriye gitmemiş. Mamma Mia! ekibinin Hollywood'lu izleyicileri: Adam Sandler, Arnold Schwarzangger, Bruce Willis, Pierce Brosnan, Sarah Jessica Parker, Steven Spielberg, Sylvester Stallone, Teri Hatcher, Renee Zellweger, Lucy Liu, George Lucas, Ashley Judd, Michelle Pfeiffer . ABD Dışişleri eski Bakanı Colin Powell'ın da en sevdiği müzikal. Powell, yoğun politika gündemi arasında müzikali 2 kez izlemiş. Politika dünyasındaki tek Mamma Mia! hayranı Powell değil. George Bush da gösterinin ABD turunu izleyenler arasında. Kofi Anan da Broadway'de bu eğlenceye katılmış. Mamma Mia! , Garanti Bankası sponsorlugunda, BKM – İKSV- CNBC-e ve e2 işbirliği ile 2 hafta boyunca İstanbul'da sanatseverlerle bulaşacak.KÜLTÜR SANAT
çok merak ediyorum bu muzikali...vaktim olursa ve de denk düşerde bilet bulabilirsem mutlaka seyretmek istiyorum...paylaşım için tşkler cnm...
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks