Paylasimin Icin Tesekkurler (:
Selametle...
LONDRA - ABD'de haftabaşı patlak veren mali kriz birçok insanı işinden ederken, çalışanların da hayallerini suya düşürdü. Amerika'nın en büyük 4. yatırım bankası Lehman Brohters'ın iflası, banka çalışanlarının da hayallerini suya düşürdü. Lehman'ın Londra'daki merkez binasında çalışan nişanlı çiftin bina önünde çekilen fotoğrafı, krizin sadece mali boyutunun olmadığının bir göstergesi oldu. İngiltere'deki 4 bin 500 Lehman çalışanı gibi mağdur duruma düşen Blue - Jack çifti işlerini kaybedince evlilik planları da suya düştü. Üzgün çiftin Canary Wharf binası önünde çekilen fotoğrafı İngiliz basınında geniş yer buldu. Lehman'ın insan kaynakları bölümünde çalışan ve soyadının açıklanmasını istemeyen Blue, eşyalarını toplamak için geldiği binanın önünde nişanlısı ile buruk bir şekilde fotoğraflandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada," Şu anda çok üzgünüm. Jack ile gelecek yıl evlilik planlarımız vardı. Evimizi Mortgage ile satın almıştık. Cuma günü bir ödememiz var. Sanırım ödeyemeyeceğiz. Evlilik tarihini de ileri bir tarihe almamız gerekiyor. Kendimi çok kötü hissediyorum" şeklinde konuştu. ÇALIŞANLAR ŞOKTA Pazartesi gübü açıklanan iflas haberiyle sarsılan Lehman çalışanları şokta. 51 yaşındaki Liz isimli Lehman çalışanı," Yöneticilerimiz nerede? CEO **** Fuld ekibiyle neden vedalaşmıyor? Onu linç edecek halimiz yok. Sanırım yöneticilerimiz utançlarından sokağa çıkmıyor" dedi. Lehman Brothers'ın İngiltere'deki merkez binasında IT bölümünde çalışan 27 yaşındaki Stephen Day ise,"Pazartesi sabahı haberi duyduğumda bir süre kendime gelemedim. Burada çok güzel bir 6 yıl geçirdim. Halen şoktayım" dedi. Bir başka Lehman Brothers çalışanı Jeniffer Roeder da düşünceleri İngiltere'deki merkez binanın önünde bulunan **** Fuld portresine yazdı. Roeder,"Bugün burası çok sessiz. İnsanlar hem işini kaybetti, hem de tüm anılarını burada bıraktı. Mortagage taksidim olmadığı için kendimi şanslı hissediyorum. Yeni iş aramaya koyuldum. İnşallah işini kaybeden tüm Lehman çalışanları en kısa zamanda yeni bir iş bulur" dedi. (Gazeteport/Ekonomi)
Paylasimin Icin Tesekkurler (:
Selametle...
Istisna Bensem,Kaideyi Bozarim...
Ne Kadar Dayanırsan Atese O Kadar Gunah Isle
Sukut Altinsa Sapini Gumusle...
Beni Tanimiyorsunuz Ahkam Kesmeyin...
Arkaniza Golge,Icinize Korku...
Mezariniza Konu Olurum...
Cehaletinin Alameti Dilinin Felaketidir...
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks