keşke Öss sistemini düzeltselerdi.
zaten herkes açıköğretim okuyor.
-------teşekkürler paylaşım için---------
Seneye isteyen herkes ünivesiteye
![]()
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan açıkladı: Gelecek yıl ÖSS'ye girecek hiçbir öğrenci üniversite dışında kalmayacak. Ayrıca isteyen açıköğretim okuyabilecek.
Her yıl üniversite hayaliyle yanıp tutuşan onbinlerce öğrenciye YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'dan müjdeli haber... Sadece TAKVİM'e konuşan Özcan, gelecek yıl hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağını söyledi. Özcan, bu yıl üniversitelerin kapasitelerinin artırılmasına karşın 4 bin-4 bin 500 kontenjanın boş kaldığını vurguladı.
Devletin görevi hakkı vermek
Devletin en önemli görevinin tüm gençlere üniversite hakkını vermek olduğuna dikkat çeken Özcan, açıköğretim fakültelerinin kapılarının da herkese açılacağının altını çizdi. YÖK Başkanı, dershanelerle ilgili olarak da, "Tümüyle kaldırmak mümkün değil ama herkesi kucaklarsak önemleri azalır" dedi.
Herkes üniversiteli olacak!
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'dan gençlere müjde: Gelecek yıl hiçbir öğrenci, üniversite dışında kalmayacak Ayrıca isteyen herkes açıköğretim fakültesine kayıt yaptırabilecek.
Her yıl üniversite kapılarını zorlayan gençlere iyi haberi, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan verdi. Sadece TAKVİM'e konuşan Özcan, "Bir dahaki yıl hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak" dedi. Bu yıl barajı indirip, üniversitelerin kapasitelerini artırmalarına rağmen 4 bin-4 bin 500 kontenjanın boş kaldığını da vurgulayan Özcan, geçmiş dönemde sorun yaşayan vakıf üniversitelerinin bu yıl en çok tercih edilen okullar olduğunun altını çizdi. Devletin en önemli görevinin, "Tüm gençlere üniversite hakkı vermek" olduğuna dikkat çeken Özcan, önümüzdeki yıldan itibaren üniversiteye giriş sisteminde yapılacak yenilikler sayesinde açıkta öğrenci kalmayacağını söyledi.
'Bu bir sıralama sınavı'
Özcan, "Açık Öğretim Fakülteleri herkesi alacak. Üniversite sınavı bir sıralama sınavı. Baraj konulması, sıralama sınavı ile ters. Bırakmak lazım. Puanına göre üniversitesi seçer" diye konuştu. - takvim
Sert ilklimin Mert Genci 66
"Ayriligin Firaki Düsmeli Sineye,
Dudaklar Küsmeli Kahkahaya Gülmeye!..
Ben Mahkum Olmusum Kirecli Dört Duvara,
Gözyasi Dökme Yusuf Kirli Mektuplara!..
keşke Öss sistemini düzeltselerdi.
zaten herkes açıköğretim okuyor.
-------teşekkürler paylaşım için---------
Uzaktan sevmek nedir? Gidin Hz. Vahşi (r.a)'ye sorun.
Görmeden sevmekten başka bir şey bu.
Görmek fakat yaklaşamamak,
Bakmak ama konuşamamak.
Sadece uzaktan seyretmek ve ağlamak,
Ağladığını, sevdiğini söyleyememek.
Zor olan budur.
Görmek ama dokunamamak...
Bana Kalirsa Öss Diye Bir Sinav Olmamali.
Çok güzel eğitim veriyorlar ya! haydi herkes üniversiteye... Tüm gençlere üniversite hakkı verme yerine keşke doğru düzgün eğitim hakkı verseler... Ayrıca neden herkes üniversiteye gitsin ki? Bu memleketin çöpçüye de ihtiyacı var bulaşıkçıyada! Bu sistem benden önce kimleri vurdu geçti ben de dahil neden benden sonra gelen herkes üniversiteli olsun?! Yanlış karar bence İnşallah sistem aynen böyle devam eder döküle döküle ki öyle olacak ve Öss sınavı hep kalacak veya onun gibi bir sınav adı değişir vs. Konu dışına çıkmadım umarım fikrimi söylemek istedim tşk. paylaşımın için.
Ayrıca bunu söylemezsem içim rahat etmezKeşke devlet öss ile başörtüsüyle vs. ile uğraşmayı bıraksa da doğru düzgün rayına oturtsa da zaten elde olanı yapılandırsalar her gelen yıkıp yenisini kuruyor yerimizde sekiyor muyuzz geri mi gidiyoruzz çözemedim
![]()
İyi forumlar.
Kimse bir şeyler ima etmesin, Kininiz Varsa Suratıma Kusun, Kusamıyorsanız Susun
![]()
Bacımın Örtüsü Batmakta Rezilin Gözüne; Acırım Tükürüğe Billahi Tükürsem Yüzüne!..
M.Akif Ersoy
Rica Ederim
Ben Trde Türkce Ögretmenligi Okudum Ama Benim Hakkim Tipdi..Simdi Ben Benden Sonra Gelenler Tip Okumasinmi Diycem?Evet Basarili Olan herkez Üniversiteye Sinavsiz Girsin Egitimine Devam Etsin Devam Edemeyenlerde Cöpcülük,Bulasikcilik Yapar..Yani Bu hak Verilsin Hakki Kullanamayanlar Dediginiz Bu islerde Kullanilsin...Bence Nekadar Cok Üniversiteli olursa Okadar iyidir ülkem Adina...Sinavi Sacma Buluyorum...Ama Eger Bu Sinavi kaldiramiyorlar Bari Kat Sayi Zeraletini sonlardirsinlar...Bu Devletten istediginizde Kolay is Degil AKPli Degilim Oyda Vermedim Ama YÖK Belasi Devlet icinde Devlet Öyle Biranda Yapialcak is degil Bu Konuda islerin Rayina Oturmasi..
Ben öss mağduruyum bir düz liseli benim öss puanımı alsaysı en iyi üniversitede en iyi bölümü okuyacaktı tabi giden yıllarımı saymassak...ben bir İmam Hatipliyim acaba ben bu devlete ne yaptım(((
350 puan almıştım en son, siz hesaplayın gerisini(((ama kırılan puanımız ve kırılan umutlarımızı kimse görmüyor
(
şuan En iyi ünv.okumak vardı ama Rabbim ne eylerse güzel eyler Şuan bi üniversitede çalışıyorum onlar bizi engelleselerde Rabbim bi şekilde bize kapılar açıyor Allahtan kpss var orda eşit haklara sahipiz en azından...Ünv.bitirdim kpss girdim yüksen bi puanla atandım...
Uzaktan sevmek nedir? Gidin Hz. Vahşi (r.a)'ye sorun.
Görmeden sevmekten başka bir şey bu.
Görmek fakat yaklaşamamak,
Bakmak ama konuşamamak.
Sadece uzaktan seyretmek ve ağlamak,
Ağladığını, sevdiğini söyleyememek.
Zor olan budur.
Görmek ama dokunamamak...
En Büyük Sucu islemsisiniz Imam Hatipte Okuyarak..Okulumda Bir Arkadasim vardi..Bu Kisiyi haber Yaptilar Gecen Yil Türkiyede gazeteler..Bayan Arkadasim Gebzede imam Hatip Bitirip Össden Yüksek Bir Puan Aldi Ama Türkiyede Hic Bir Yere Yerlesemedi.Benim Üniversitemde Tip Okudu..Anadili Almanca Olanlarin en Az 6 Yilda Bitirdigi Tip`bi 3Bucuk Yilda Yabanci Dilde icinde Olmasi kaydiyla Bitirdi..Buranin Devleti Hemen Sahip Cik Türkiyeye Gitmesin Diye..Bitirdigi Okulda Calisiyor Simdi..Bu Cok Büyük Bir Basari..Türkiyede Bilime Degil insanlarin Anlayisina Görüsüne Önem Verdikleri icin Bir Bilim Adami Olacak Kisiyi Üniversiteye Bile Almadilar...Kimin zararina Oldu Simdi?Türkyiede Sistem Bu.
Daha ne yapacaksın
cokgen ihl okumuşsun bu ülkenin aydın kesimi demişki bunlar imam hatip mezunu bunlar zeki oluyor. Diğerleri ile bunlar arasına bir fark koyalımki eşitlik sağlansın, bu yolu bulmuşlar. Seninle alakalı bir şey değil yani.
Bu fark olmasa idi bizim gibi düz liselilere fark atacaktınız![]()
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks