Küçük Buse BARIŞA Kulaç Attı
Bodrum Özel Marmara Koleji öğrencisi 13 yaşındaki minik yüzücü Buse Melis İşçimen, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Yunanistan'ın Kargı Adası açıklarından 4 mil yüzerek 'barış için' İstanköy Adası'na kadar kulaç attı. İşçimen bu hareketiyle siyasi yönden birbirleriyle sürekli gerginlik yaşayan ülkelere de bir anlamda ders verdi. Ancak bu güzel olayı gerçekleştiren Buse'yi sahilde hiçbir Yunanlı yetkili karşılamadı. Barış için dalgalarla boğuşan Buse'yi yalnızca sahilde güneşlenen turistler alkışladı.Yunanlılar'ın bu 'ayıbı' oldukça tepki çekti.
Sabah saatlerinde annesi ve babası eşliğinde antrenörü Boğaç Sülün ve Yüzme Federasyonu yetkilisi Esra Atabay'ın da bulunduğu bir tekne ile Bodrum'dan Kargı Adası açıklarına hareket eden Buse, Yunan Sahil Güvenlik Botu eşliğinde Yunanistan'ın İstanköy Adası'na kadar 4 mil yüzdü. Yaklaşık 1 saat 27 dakikada yüzerek İstanköy'e ulaşan İşçimen'i İstanköy Su Sporları Kulübü yetkilileri ve turistler karşıladı. Burada yaklaşık 5 dakika kalan İşçimen, kendisini bekleyen tekneye binerek İstanköy'den ayrıldı.. Minik yüzücü, gerçekleştirdiği deniz yolculuğunun ardından, teknede gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bu olayı gerçekleştirdiğini söyledi. 'BARIŞ İÇİN YÜZDÜM' Amacının dünya barışına katkı sağlamak olduğunu belirten İşçimen, ''Barış için yüzdüm, artık dünyada savaşlar olmasın. Ayrıca 17 Ağustos depreminde 26 yüzücü hayatını kaybetmişti. Onları da saygıyla anıyoruz. Yolculuğum sırasında zaman zaman zorlandım. Çünkü çok fazla dalga vardı. Yolculuğumu yüzerek tamamladığım için çok mutluyum' dedi. İşçimen'i Bodrum'a dönüşünde Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Bodrum Liman Başkanı Eray Aykanat karşıladı. Başkan Ağan, İşçimen'in Bodrum'da ve B.B. Bodrumspor'da yetişen bir sporcu olduğunu belirterek, kendisini tebrik etti. Ağan, daha sonra İşçimen'e hediye vererek çiçek sundu.
ALINTI
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks