İstanbul depremine yönelik hazırlıklarla ilgili bilgi veren İstanbul Valisi Güler, “Bugün bir okulla ilgili rapor gelse, ertesi gün onu yıkarız. Risk almak istemiyoruz” dedi.

İstanbul Valiliği İl Afet Yönetim Merkezindeki toplantının ardından İstanbul Valisi Muammer Güler yapılan çalışmalara ilişkin bir sunum yaptı. Güler, 24 saat çalışma esasına göre oluşturulan İl Afet Yönetim Merkezini kurduklarını belirterek, uluslararası standartlarda 2 büyük merkezin daha Anadolu yakasında kurulacağını bildirdi.

Elektronik altyapının afet durumlarında haberleşme için önem taşıdığına işaret eden Güler, olası bir afet durumunda bölgede yaşayan vatandaşların en sağlıklı ve doğru bilgiyi almalarını sağlamak amacıyla “Afet FM” adlı radyonun kurulduğunu söyledi.

Muammer Güler, İstanbul’un olası depreme karşı yapısal anlamda güçlendirilmesi ve acil durum hazırlıklarının en üst düzeye çıkartılması amacıyla “İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi-İSMEP”nin, Dünya Bankası ve Avrupa Yatırım Bankasından alınan destekle 610 milyon Euro bütçeye sahip olduğunu kaydetti.

507 OKUL BİNASI GÜÇLENDİRİLDİ

Kamu binalarıyla ilgili güçlendirme çalışmaları kapsamında 507 okul binasının güçlendirildiğini belirten Güler, “İstanbul’un yapı stoku ile ilgili en güvenilir stokun okullarla ilgili olduğunu ifade etmek istiyorum. Bugün bir okulla ilgili rapor gelse, ertesi gün onu yıkarız. Risk almak istemiyoruz” dedi.

2 DEPREM HASTANESİ KURULACAK

Güler, Bakırköy ve Maltepe Başıbüyük’te birer deprem hastanesinin kurulacağını açıkladı. “Her Mahalleye Afet İstasyonu Projesi” ile 250 deprem konteynerinin belirlenen noktalara yerleştirildiğini 250’sinin daha yerleştirileceğini ifade eden Güler, “Afet Gönüllülüğü Teşvik Projesi” kapsamında 1771 gönüllünün eğitildiğini belirtti.

ntvmsnbc