Eskişehir Yazılım Üssü Genç Girişimci Eğitim Merkezine gönüllü olarak başvuran lise öğrencileri, akıllı sınıflarda e-eğitim kapsamında yazılım ve donanım içeren kurs alıyor.
Eskişehir Yazılım Üssü Genel Koordinatörü Dr. Eyüp Büyüksolak, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi Başkanlığının katkılarıyla kurulan ve çok zengin bir altyapıya sahip olan Eskişehir Yazılım Üssü'nün sadece Türkiye'nin değil dünyanın sayılı merkezlerinden biri olduğunu kaydetti.
Eskişehir Yazılım Üssü'nün, Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi işbirliğiyle geleceğin yazılım dehalarını yetiştirme projesinin ilkini başlattığını ifade eden Dr. Büyüksolak, şöyle konuştu:
"Lise seviyesinde verilecek dersler, gençlerin ufkunu açarak geleceğin bilim dünyasına pratik ve teorik olarak hazırlanmasını, bilişim teknolojisini yakından takip etmeyi, aldıkları pratik ve teorik bilgileri okul ve sosyal hayatlarında en iyi şekilde kullanmalarını sağlayacak.
Proje, öğrencilere ekonomik bir yük getirmeyecek. Uygulamanın iyi sonuç vermesi halinde tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılması hedeflenmektedir."
"Öğrenciler derslere ara vermek istemiyor"
Dr. Büyüksolak, söz konusu projenin Türkiye'de ilk kez gerçekleştirildiğini belirterek, projenin okuldaki öğretmenlerin ve yazılım üssü personelinin gönüllü çabalarıyla başlatıldığını bildirdi.
Eskişehir Yazılım Üssü'ndeki son teknolojik altyapının, öğrencilerin hizmetine sunulduğunu ifade eden Dr. Büyüksolak, şöyle devam etti:
"Burada akıllı sınıflarımız var. Dünyanın herhangi bir yerindeki hocadan ders alabiliyoruz. E-eğitim yapabiliyoruz. Geleceğin bilişimcilerini genç yaşta yetiştirmek istiyoruz. Öğrencilere haftada üç gün yazılım ve donanımı içeren standardı yüksek bir kurs veriyoruz.
Kursa üç haftadır devam ediyoruz. Öğrencilerin azmi ve başarısı bizi çok mutlu ediyor. Öğrenciler daha şimdiden mini projeler geliştirmeye başladı. Katılım oldukça yüksek. Öğrenciler derslere ara vermek istemiyor. Bazı liselerden de kurs açılması yönünde teklif aldık."
Dr. Büyüksolak, devletin sunduğu imkanları fikri ve projesi olan herkese açmak istediklerini belirterek, Eskişehir Yazılım Üssü Genç Girişimci Eğitim Merkezini eğitim ve üretim merkezi haline getirmek istediklerini sözlerine ekledi.
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks