helal olsun ona.
sevdim kendisini, ve tavrini.....
insallah MÜslümandir.
degilse insallah müslüman olur.
Müslümanların Hoşgörüsüne Hayranım Ezan okununca şarkısını yarıda kesen Ladino caz sanatçısı Yasmin Levy'den Türkiye ve İslam üzerine çarpıcı tespitlerTürkiye'den bir Yasmin Levy geçti. Caz festivali için Türkiye'ye gelen Levy'in annesi Türk, babası Manisa doğumlu sonra İsrail'e yerleşmişler. Levy ise Kudüs'te doğmuş bir İspanyol Yahudisi. Araplar içinde büyümüş Yasmin, Müslümanlara karşı ılımlı tavrıyla dikkat çekiyor. Öyle ki Türkiye'de verdiği konserde ezan okunduğunda şarkıyı yarıda kesti. İran, Lübnan gibi Müslüman ülkelerdeki müzisyenlerle çalışıyor ve müziğin barışı getireceğine inanıyor. O “Kudüslüyüm” diyor ama ekliyor “Ait olduğum yer Türkiye.” Onun şarkılarında hüzün var, sesi de insanın içini acıtıyor. Barış için kurduğu sanatsal köprüyü ise şöyle özetliyor “Kendin için ne istiyorsan diğeri için de aynı şeyi istersin.”
Kudüs, Türkiye ve İsrail..Bu üç karışımdan sesiyle içinizdeki gönül tellerini titreten kadın, yani Yasmin Levy çıkmış ortaya. Flemenko, sefarad ve Arap müziğini harmanlayarak kültürel bir dalgalanmayla icra eden Levy'nin saz ekibinde Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Yahudiler de bulunuyor.”Kudüs'te hüzün var” diyor ve babasının kaybıyla devam ediyor söze. İsrailliden daha çok Arap simalı Yasmin, kayıpların verdiği hüznüyle inşaa edilmiş hayatına büyük mutluluk iliştirmiş. Bu nedenle sanılanın aksine gülen ve neşeli bir kadın. Ama onu dinlerken hüzünlenmeyi beceremeyenler başlarını çevirsin
ALINTI
helal olsun ona.
sevdim kendisini, ve tavrini.....
insallah MÜslümandir.
degilse insallah müslüman olur.
GiTTiGiN YeRLeR SoGuKSa
Al GöTüR BeNi De YaNıNa
ElLeRiM eLLeRiNi
I s ı T S ı N S e V D i G i Myüregim yüreginle atsingözlerim gözlerine baksinellerim ellerini birakmasinAyrilik bizi hic bulmasingözyaslarim sular seller olsada
icimdeki yangini söndürmeye yetmiycek kadar az....
ben bugün yine agladim.
ve yine icimdeki yangini durduramadim.....
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks