Dağdaki fotoğraf bizlerin gururuKuzey Irak’a yapılan kara harekatı sırasında karlı dağın zirvesinde yemeğini yiyen Mehmetçik, anne ve babasının gurur kaynağı oldu. Er Mahmut Kışla’nın Ordu’daki ailesi, “Oğlumuzun fotoğrafını görünce çok mutlu olduk” dedi
Terör örgütüne yönelik operasyon sırasında Kuzey Irak dağlarında çekilen bir fotoğraf, Ordulu Kışla Ailesi’ni sevindirdi.
Piyade Er Mahmut Kışla, Kuzey Irak’a düzenlenen sınır ötesi harekata katılan askerlerden biri... Ailesi, Ordu’nun İkizce İlçesi Fatih Mahallesi’ndeki tek katlı bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Anlı-şanlı askere yolladıkları, yolunu gözledikleri evlatlarının Kuzey Irak’a operasyon için giden askerler arasında duyunca endişelenen anne ve baba, harekat dönüşü evlatlarının sesini duyunca adeta yeniden doğmuş gibi olduklarını söylüyor.
Evlatlarının Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde kamuoyuyla paylaştığı kar üzerinde yemek yiyen asker fotoğraflarından birisinde yer aldığını öğrenince gurur duyduklarını söyleyen Anne Ayşe Kışla, şunları anlattı:
“Oğlum 7 aydır asker. Geceler boyu gözüme uyku girmedi. Oradaki evlatlarımız için sürekli dua ettim. Televizyonlarda operasyon ile ilgili haberleri takip ederken oğlumun fotoğrafını gördüm. Hemen eşime ‘Bu bizim çocuğumuz’ dedim. Ancak eşim bana inanmadı, ‘Yanlış görmüşsündür’ dedi. Tekrar gösterince o da inandı. Gazetede fotoğrafını gördük. Büyük mutluluk yaşadık, onunla gurur duydum. 9 çocuğum var. 5’i erkek. Hepsi bu vatana feda olsun. Şehit ailelerine de Allah sabır versin.”
Çobanlık yaparak ailesinin geçimini sağlayan baba Mustafa Kışla da, “1 değil, 1000 oğlum olsa bu vatan için her yere gönderirim” dedi.
Akşam

LinkBack URL
About LinkBacks
‘Güneş Harekatı'na katılan oğluyla gurur duyan Ordulu anne konuştu 

Bookmarks