Bunu ben gördüm Hannoverde yasiyorum suan Fuara gittim bu sabah süper hersey,ve teknoloji okadar ilerlemiski neye bakacagimi sasirdim dogrusu. Bu laptopun canlisini görmelisiniz
Tayvanlı teknoloji devi Asus, bambu ağacından çevre duyarlı dizüstü bilgisayar üretti.
Almanya’nın Hanover kentinde düzenlenen CEBIT bilişim fuarında bu yıl çevreye duyarlı ürünler ön planda. The Guardian gazetesinin haberine göre, bambudan yapılan dizüstü bilgisayarlar, fuarın en ilgi çekici ürünleri arasında yer alıyor.
Bilgisayarların güzel kokular ya da huzur sağlayıcı özelliklerle satıldığına pek şahit olmayan teknoloji meraklıları, çoğu parçası bambu kaplamalı laptopları gördüğünde şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Asus yetkilileri, ürünün hem estetik açıdan güzel göründüğünü, hem de çevreye duyarlı olduğunu belirtiyor.
’Eco Book’ adı verilen bilgisayar hakkında bilgi veren Asus yetkilisi Jellent Sun, "Bambu uzun süre kullanılabilen bir ham madde. Bundan sonra ürünlerimizde metal ve plastikle birlikte bambuyu da kullanmaya karar verdik. Seri üretime Haziran’da geçeceğiz" dedi.
9 Mart’a kadar sürecek fuarda 77 ülkeden 6 bine yakın katılımcı, son teknoloji ürünlerini sergileyecek. Türkiye’den Vestel’in televizyonlarıyla bulunduğu fuarda, Samsung, Nokia, Siemens gibi firmalar, son teknoloji cep telefonu, bilgisayar, televizyon, tıp elektroniği ürünlerini sergiliyor.
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
Bunu ben gördüm Hannoverde yasiyorum suan Fuara gittim bu sabah süper hersey,ve teknoloji okadar ilerlemiski neye bakacagimi sasirdim dogrusu. Bu laptopun canlisini görmelisiniz
hmmm gercekten cok ilginçmişş buuu
))) ama dayanıklılığı ne kadar pekii
Valla ilginç alican gülüm bi bak sen sunu incele![]()
Bitanecik MeLeGiM...
Mevsimler değişip zaman dursadaGüneş tersten doğsada
Ufacık karınca fili devirsede
Ateşle yangın sönsede
Bu kalp durdukça yerinde, bu sevda sürecek ta ki ben ...
@K!N{BoŞ}
![]()
Tayvanlı teknoloji devi Asus ve Amerikalı elektronik uzmanı Dell, çevreye uyumlu bilgisayar üretimi için "bambu" bitkisinden faydalanıyor.
Küresel ısınma nedeniyle doğayı koruma bilincinin arttığı şu günlerde, Dell firması, çevreye uyumlu masa üstü bilgisayar tasarladı. İçindeki pek çok parçasının yanı sıra, dış kaplaması, klavyesi ve mouse’u da bambudan olan bilgisayarda, çöpten toplanan plastik şişe ve süt kutularınının yeniden dönüştürülmesiyle elde edilmiş parçalar da kullanıldı.
Dell’in CEO’su Michael Dell, çevreci bilgisayarı bir Fortune Green konferansında tanıttı. Bambu bilgisayarın, standart masaüstü bilgisayarlardan yüzde 81 oranında daha küçük olduğunu kaydeden Michael Dell, bambu parçaların yüzde 70 oranında enerji tasarrufu sağladığını kaydetti.
Teknik özellikleri bu yılın sonlarına doğru tespit edilecek olan Bambu bilgisayarın fiyatının 500 - 700 dolar arasında olacağı aktarıldı.
Asus firması da, geçtiğimiz ay Almanya’daki Cebit bilişim fuarında bambudan yapılmış ’Eco Book’ dizüstü bilgisayar tanıtmıştı.
Bilgisayarların güzel kokular ya da huzur sağlayıcı özelliklerle satıldığına pek şahit olmayan teknoloji meraklıları, çoğu parçası bambu kaplamalı laptopları gördüğünde şaşkınlıklarını gizleyememişti. Asus yetkilileri, ürünün hem estetik açıdan güzel göründüğünü, hem de çevreye duyarlı olduğunu belirtiyor. Asus, seri üretime Haziran’da başlayacak.
Uzmanlar, bambu bitkisinin uzun süre kullanılabilen bir hammadde olduğunu, metal ve plastikle birlikte kullanıldığında enerji tasarrufu sağlayabileceğini belirtiyor.
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks