Konuyla alakasi yok belki ama Hollanda'da eger organ nakli istemedigini bildirmezsen, vefat edince alinmasi karari almayi dusunuyorlar...
Ben sahsen karsiyim........
Paylasim icin tskler...
![]()
Fransa'da tıbben öldüğü gerekçesiyle organları çıkarılmak üzereyken hayata dönen hasta, ülkede yeni bir tartışma yarattı.
Ocak ayında Paris'teki Pitié Salpétriere Hastanesi'nde meydana gelen olayda, adı açıklanmayan 45 yaşındaki adamın, hastaneye getirildiğinde kalbinin atmadığı belirtildi.
Doktorların 90 dakikalık müdahalesinin ardından hastanın yaşam fonksiyonlarının durduğuna karar vermesiyle birlikte ailesinden organ nakli için onay alındı.
Doktorların ilk neşter darbesinin atmasının ardından makine yardımı olmadan kalbinin atmaya başladığı ve nefes alıp verdiği kaydedildi.
Hemen yoğun bakıma alınan adamın, birkaç hafta sonra konuşmaya ve yürümeye başladığı, şu an ise sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.
Yaşanan olay, ülkede 2006'da kabul edilen yeni organ nakli kurallarının da tartışılmasına yol açtı.
Fransız uzmanlar, birçok Avrupa ülkesinde de uygulandığı gibi, kalbi ve beyin fonksiyonları duran hastaların vakit geçirmeden hayati organlarının nakledilmesini istiyor.
Ancak uygulamaya karşı çıkanlar, pek çok hastanın tıbben ölü sayılmasına karşın uzun süre sonra yeniden hayata döndüğüne ilişkin örnek vakalar bulunduğunun altını çizerek, organ nakli için acele edilmemesini talep ediyor.
Gazeteport
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
Konuyla alakasi yok belki ama Hollanda'da eger organ nakli istemedigini bildirmezsen, vefat edince alinmasi karari almayi dusunuyorlar...
Ben sahsen karsiyim........
Paylasim icin tskler...
"BOL BOL TEBESSÜM ET GÜLÜMSE"AsLa BiriLerinin Umudunu Kirma,
BeLkide Sahip oLduklari Tek Sey O'dur.
Hem Maliyeti Ucuzdur
Hem De Değerine Paha Biçilmez...
Kötümser yanlız tüneli görür,
Iyimser tünelin sonundaki ışığı görür,
Gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür.
bende hemencecik naklin gerceklesmesinden yana degilim....
paylasim icin tesekkürler.
GiTTiGiN YeRLeR SoGuKSa
Al GöTüR BeNi De YaNıNa
ElLeRiM eLLeRiNi
I s ı T S ı N S e V D i G i Myüregim yüreginle atsingözlerim gözlerine baksinellerim ellerini birakmasinAyrilik bizi hic bulmasingözyaslarim sular seller olsada
icimdeki yangini söndürmeye yetmiycek kadar az....
ben bugün yine agladim.
ve yine icimdeki yangini durduramadim.....
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks