Teşekkürler n@r_cicegi bu gerçekleri umarım gören görur. Eflasyon düzeldi diyenler yorum yazsın bakalım.
![]()
Yatırım bankası Morgan Stanley, petrol fiyatlarının 4 Temmuz’da 150 dolara ulaşacağı tahmininde bulununca petrol 140 dolara dayandı. Bu tahminin Türkiye ekonomisine maliyeti 10 milyar dolar oldu.
Petrol fiyatlarında haftanın son iki günü gelen açıklamalar tekrar yükselişi tetiklerken uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley’nin ürküten tahmini fiyatları rekora taşıdı. Önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde 200 dolar seviyesi konuşulurken uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley petrol fiyatlarının bir ay içerisinde 150 dolara ulaşacağı tahmininde bulundu. Kısa vadede petrolde yükseliş beklendiği belirtilen Morgan Stanley’nin raporunda fiyatların 4 Temmuz’da 150 dolara çıkabileceği kaydedildi. ABD Doları’nın zayıflığı nedeniyle geçen hafta tekrar tetiklenen petrol fiyatlarında 150 dolar seviyesi için verilen 4 Temmuz’un aynı zamanda ABD’nin Bağımsızlık Günü olması da dikkat çekti. İki hafta önce 135 dolarla tarihi zirvesinden sonra gevşemeye başlayan petrol fiyatları önceki gün Amerikan piyasalarında 139.12 dolarla yeni tarihi rekor seviyesini gördü.
DEPODA YANGIN BÜYÜYECEK
MORGANStanley’nin 150 dolar tahminiyle fırlayan petrol fiyatlarındaki artış Türkiye ekonomisini de çok yakından ilgilendiriyor. Yılbaşından bu yana 45 doların üzerinde artan petrol fiyatları Türkiye ekonomisine 30 milyar dolara yakın ek yük getirirken 1 ay sonrasına yapılan tahmine göre fatura daha da yükselecek. Petroldeki 1 dolarlık artışın Türkiye ekonomisine maliyetinin 650 milyon dolar olduğu gözönüne alınırsa sadece perşembe ve cuma günü yaşanan 16 dolarlık artışın Türkiye’ye faturası 10.4 milyar dolara ulaştı. Ayrıca Morgan Stanley’nin tahminine göre 7 milyar dolarlık ek fatura daha yolda. Öte yandan önümüzdeki bir ayda beklenen artış olursa benzin ve dizelde pompa fiyatlarının da yüzde 10’a yakın artması bekleniyor.
YENER YALÇIN
Yeni rekor 139.12 dolar
HAFTANIN son iki gününde 16 dolar artan petrol fiyatları, ABD piyasalarında cuma günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 139.12 dolara çıktı. Morgan Stanley’nin tahmini ve İsrail Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz’ın ‘Nükleer silah programına devam etmesi halinde İran’ın nükleer tesislerine saldırı kaçınılmaz’ sözleri cuma günü petrolün hızla yükselmesine neden oldu.
38 yıl önce 2 dolar bile değildi
1970: Suudi petrolünün varil fiyatı 1.80 dolardı.
1974: OPEC’in petrol ambargosunun yarattığı ilk şokla 10 doları geçti.
1979: İran devrimi ikinci şoku yarattı. Varil fiyatı 20 doları aştı.
1980: İran-Irak savaşı petrol fiyatlarını 30 doların üstüne taşıdı. 1981 başında petrol 39 doları buldu.
1990: Ekim Körfez Savaşı yaklaşırken petrol fiyatı bir süre için 40 doları aştı.
2004: Mayısta 40 dolar eşiği tekrar aşıldı. Eylülde fiyat 50 doları geçti.
2005: Ağustosta Meksika körfezini süpüren Katrina kasırgası, petrolü 70 doların üstüne fırlattı.
2007: 18 Ekim’de 90, 31 Ekim’de 95 doları buldu.
2008: 2 Ocak’ta 100 dolar sınırı aşıldı. 22 Mayıs’ta 135.09 görülen tarihi zirve, 6 Haziran’da 139.12 dolara taşındı.
PÜİS vergi indirimi istedi
Akaryakıt sektörü, hükümetten vergi indirimi istedi. Rekora koşan petrol fiyatlarının akaryakıt bayilerini de mağdur ettiğini belirten Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Başkanı Muhsin Alkan, bayilerin bugünkü fiyatlar karşısında yüzde 3-4’lük brüt kár marjlarıyla çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi. Alkan, petrol fiyatları ve akaryakıt bayilerine getirilen eleştirilerle ilgili basın toplantısı düzenledi. ‘Bu vergilerin bugün artık makul seviyelere çekilmesi gerekiyor’ diyen Alkan, akaryakıt fiyatlarında liderlikten kurtulabilmek için vergide en az yüzde 50 indirim gerektiğini bildirdi. Alkan, dünyada vergilerin düşürülmesi için eylemler yapıldığını kendilerinin eylemin önüne geçtiklerini belirtti.
İngiliz eylemde Amerikalı tişört alamıyor
TÜM dünyada petrol fiyatlarına karşı tepkiler artmaya başladı. İngiltere’nin Cheshire kentinde bulunan Stanlow petrol rafinerisinin giriş-çıkışı, akaryakıt fiyatlarındaki artışı protesto eden nakliyeci ve çiftçiler tarafından kapatıldı. Geçen 5 haftalık süre içinde ikinci kez yapılan rafineri protestosuna yaklaşık 500 kişi, kamyon ve traktörleriyle katıldı. Öte yandan akaryakıt fiyatları Amerikalıları da vurarak, daha az tişört almalarına neden olduğu belirtildi. Amerikalılar’n harcamalarının büyük miktarda benzine daha fazla ödemesinden kaynaklandığı bildirildi. Ekonomist Michael Englund ‘Amerikalılar cüzdanlarındakinin tamamını harcıyor ve borçlanıyor. Ancak benzin pompaları paranın çoğunu yuttuğundan daha az tişört alıyorlar’ dedi.
AJANSLAR
Benzine 1.5 kuruşluk kültür zammına onay
KÜLTÜRzammı olarak bilinen benzine zammı içeren yasa Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Vekili TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın onayladığı ‘Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’a göre, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yapılacak harcamalara kaynak sağlamak üzere benzine litre başına 1.5 YKr, motorin türlerine ise litre başına 1 YKr, zam yapılacak. Bu uygulama 3 yıl boyunca devam edecek. Kanun ile spor kulüplerinin borçları ertelenecek. Borçlarını taksitlendiren spor kulüpleri 1 yıl içinde 3 kez KDV, sigorta primi veya gelir stopajını ödememesi durumunda tecilden yararlanamayacak. Yasa Cumhurbaşkanı’nın Japonya gezisi nedeniyle Cumhurbaşkanı Vekili Toptan tarafından onaylanmıştı.
STAR
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
Teşekkürler n@r_cicegi bu gerçekleri umarım gören görur. Eflasyon düzeldi diyenler yorum yazsın bakalım.
GiTTiGiN YeRLeR SoGuKSa
Al GöTüR BeNi De YaNıNa
ElLeRiM eLLeRiNi
I s ı T S ı N S e V D i G i Myüregim yüreginle atsingözlerim gözlerine baksinellerim ellerini birakmasinAyrilik bizi hic bulmasingözyaslarim sular seller olsada
icimdeki yangini söndürmeye yetmiycek kadar az....
ben bugün yine agladim.
ve yine icimdeki yangini durduramadim.....
Arkadasım dışa bağlı olmanın verdiği zararları göstermeye calısıyorum.Bende biliyorum dış siyaseti.Dikkatini çekerim Orda Diyarbakırda çıkan dünyanın en kaliteli Petrolunu ingilizlerin cıkarmasından bahsetmişim.Eğer bu böyle devame derse Dinimiz dilimiz bayramgımızda Dışa bağımlı olacak. Samsunda Doğal gaz çıkıyor. Rusya benım Hattım dıyor.Çıkartırmıyor.Varmı böyle bı mantık? sonra biz rusyadan Parayla kendi doğal gazımızı alıyoruz.Savunacagına oy verdıgınız partıye gulun.Düşünebiliyormusunuz Doğal gaz cıkıyor ve Rusya benım Hattım dıyor size izin vermıyor.Bilmiyorum habernız varmı bunlardan.Dış siyasetten yakın ilgilenen arkadaslar.Elini masaya vurdugu zaman Dediğini yapacak adam lazım.Siyasetçilere bağıra bağıra konusup Ab ABD yalaması istemiyorum ben bu ülkeye.
Dışa bağımlılıktan kurtulmak istiyorum ben.Anlatamadım galiba.Buna sizinde Desteklemeniz yerine hala savunuyorsunuz anlam veremıyorum ya.Harbi Bir Problem var demektir bu. Sizin HOşunuza gidiyormu şimdi Bu tablo ? Ben Ölümüne AKP li olsam Bunu savunmam ya.Utanır insan.Dışa bağlı olmamız için hiçbir sebep yok.
Ülkemizde Yetişmeyen ve Çıkmayan Birtek Şey gösterin? Yok yok ülkemde. Petrol var biraz derinde olsun çıkar. Fındık çay tütün pamuk prinç bugday vs.. yapmayın arkadaslar.Deniz Ürünlerimi Hepsi Mevcut. İngilterede Birtane Çay fidesi yetişmezken adamlar Dünyada Lipton la Birinci Sırada.Bu nasıl oluyor? Daha öncede söyledim. İsrailin %70 i çölken nasıl dünya Tarımında ilk 3 te?
Objektif bir insan tuttugu partiyi sonuna kadar savunmaz.EKsiklerinide söyler.Dogruyu bulmak için.Ama sizde öyle bısey yok.Beyni yıkanmış gibi Gözleri Bağlanmış gibi gidiyorsunuz.Halbuki Akp nın getirdiği en ufak bıseyden fayda gördugunuzu sanmıyorum.Örnek bile veremezsiniz.
Objektif olalım.
Vortex ne diyosun yani AKP iktidarı geldi petrole zammı yapıyor ?
Bu konuda dışa bağımlı olmayanmı var
Valla bu dönemde baya petrol çalışması yapıldı. Türkiyenin her köşesi didik didik edildi. Ve tespit edilen yerler için çalışmalar başladı. Haberleri takip ediyorum bende sizin gibi.
Ne yaparsan yap bağımlısın. Petrolü yerin bilmem kaç bin metre altından çıkaracak teknolojimiz yok Vortex. Kendimizi kandırmayalım her şeyimiz var diye
İsrail organik tarım yapıyor. Türkiyede %80 tohum ihtiyacını burdan karşılıyor. Fakat bunun nasıl olduğunu bende anlamıyorum
Valla yahudilere verilmiş bazı imtiyazlar var zannedersem. Sen çözebiliyorsan bu durumu sen açıkla.
Bizde organik tarım yapmaya başladık. Durduğumuz ilçeyi görüyorsun son zamanlarda her yanda seralar yapılıyor ve organik tarım yapılmaya başlanıyor.
Fakat bir rüyaya kapıldık gidiyoruz. Bizde herşey var, bunu ortaya çıkaracak kimse yok gibi.
Yok arkadaşım öyle bir şey
Petrolü o derinlikten çıkaracak imkanımız yok. Yardım almamız gerekiyor.
Evet çayı biz üretiyoruz ama İngilterenin pazar haklarına sahip değiliz.
Evet fındığı biz üretiyoruz ama bundan yeteri kadar nemalanamıyoruz.
Avrupa Birliğine girme mücadelesi bunun içindir. Eşit şartlarda pazar imkanı yakalamadıkça bu doğal ürünlerimizi sadece üretmekle yetineceğiz.
Bak her cumlende benım dedımlerımı tekrarlamıssın sankıherseyımız var ama ımkan yok herseyımız var ama ımkan yok. Bu ımkanları bız hep dışardan beklersek hep dısa bagımlı kalırız. Sen sımdı Dışa baglı kalmaktan memnunsan bısey dıyemem vallahı. koskoca Tc hükümeti bi petrolu cıkaramıyorsa boşa orda o kadar milletvekiliyle. Üretim var ama çiftçi ne yapsın satamadıktan sonra.Dediğin gibi pazar yok. Ya o kadar cokmu üretiliyorsa pazar arıyorsun. fındık 5 milyon o kadar cok olsa üretilse herhalde daha ucuz olurdu.Ama nedense Çiftçimiz Petrol yuzunden Üretimde yapamıyor.Üretim olsa ucuzda olsa alan olur herzaman.Bizde hiçbişey yokmu sımdı
onumu demek ıstıyorsun. Vallahı söylencek söz bulamıyorum. Ne yok Söylermisin? Sadece onu değerlendirecek devlet yok. sıfırları atmakla olmuyor bu iş. Birtane devlete ait işletme kalmadı.Pazarıda adamlar istediği gibi yön verecek tabiki.
Alakası yok
Biz bu pazara Çiller zamanında girdik. Daha doğrusu Çillere sizi AB ye alacağız denildi ve Avrupa pazarı kabul ettirildi. Böylece imzalanan anlaşma ile avrupanın pazarı haline geldik. Daha yeni yapılan anlaşmalarla avrupaya yine sınırlı miktarda pazar hakkı elde edebildik.
Hem Amerikaya, avrupaya karşı çıkıp hemde onları pazar olarak kullanamazsın.
Belli bir süre onlarla iş birliği yapmak zorundasın. Bu süreyi kısa tutmak en büyük başarıdır bizim için.
VorteX bu soruyu bana sormayacaksın. Bu soruyu açıp okuyacaksın.
Almanya 2. Dünya savaşından sonra bitmiş haldeyken nasıl bu günlere geldi.
Kore, Japonya nerelere geldi. Biz neredeyiz. Teknoloji 1 günde gelişen bir şey değil.
Bu hükümeti seçtik bunlarda petrolü çıkaramadı diye düşünmek doğru sonuç oluşturmaz.
Fakat çıkarılması için her şeyi yapıyorlar.
Bildiğim kadarıyla;
Bir sürü petrol kuyusu açıldı ve açılmaya devam ediliyor bu süreçte.
Fakat petrol ile ilişkili bir sürü yazı var. Buraya eklemek istemedim.
Hem geçmişten günümüze petrol tarihi ile ilgili hemde Türkiyenin petrol tarihi ile alakalı bir sürü yorum yazı ve belge var. Bence kücük bir araştırma yap Vortex sıkıntıyı göreceksin.
UGURLU bence AB'ni beklemek yerine birazda iceride cozumler urettsek. Nitekim AB giremeyecegimizi biliyoruz..
Ak Parti sanırım sunu diyecek; "mucadadele ettik ama olmadı" durmak yok yola devam
Ekolojik tarım konusunda Ak Parti'nin cozumler urettigini biliyorum. Bu konuda destek veriyorum ben..
Benim enistemin dayısı uretiyor uzun zamandır hatta İzmir'de ornek olarak televizyonlara falan cıktı..
İnsaallah daha iyi olacaktır...
Petrol konusunda dısa bagımlıyız maalesef..
Yer altından cıkarmak icin teknolojimiz de yok fakat. Cıkartılıpta ustune civanın dokuldugu gunleri de biliyoruz...
AK Parti'yi begenmesem de bazı gelismelere kostek olamam ulkem adına...
Neysi iyi forumlar...
عَ شَ قFarzetşeb-i yeldanın son bulması vuslat demekmişAyn ‘dan şin’den kaf’tan geçip aşk ile vasl olmakmışFarzet...
istersen birazda sen araştır.Ben herzaman araştırıyorum. bu hükümet dediğim gibi petrolu çıkarmıyor.
Türkiye Petrol Sondaj Kuyuları Yazısının Hulâsası
A. M.T.A. Enstitüsü Petrol Grubu (Devlet Sektörü) tarafından 1934-1954
tarihleri arasında açılan kuyular :
Birde özel Sektörün cıkardıgına bakın. Arasındaki farka sız bakın.Tarihlerede iyi bakın isterseniz.O savaştan çıktıgımız yıllarda.Yükselmemiz gereken tarihlerdeki rakamlar.
Kaynak : MTA Genel Müdürlüğü
Konu VorteX tarafından (09.06.08 Saat 11:16 ) değiştirilmiştir.
Türkiyede petrol yok değil, aksine Türkiye petrol denizi üzerinde yüzen bir gemi gibi. Doğalgazı ile, petrolü ile İranı, Irakı, Körfez Ülkelerini, Sauudi Arabistanı, Azerbaycanı kıskan dıracak kadar zengin bir ülke.. Onun içindir ki “Türkiye Türklere bırakılamayacak kadar önemli bir ülke” diyorlar. Tarihi, insan kaynakları, jeopolitiği, jeo stratejik önemi ile muhteşem bir ülke.. Petrol gerçeği TÜPRAŞ ya da PO’dan ibaret değil..Betonla kapatılan kuyular açılıyor
'Petrol kuyuları betonla kapatıldı' iddiası, yıllardır dilden dile dolaşıyor. Spekülasyonların temelinde, 'Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen yabancı şirketlerin kuyuları kasıtlı olarak kapattığı' söylentisi var.
Resmî makamlar ise 'kuyuların ekonomik açıdan verimli olmamasını' kapatmaya gerekçe gösteriyor. Ancak son dönemde artan petrol fiyatları, verimsiz küçük kuyuları bile cazip hale getirdi. Geçmişte yatırıma değer bulunmayan bölgeler, petrol 100 dolara dayanınca kıymete bindi. Yabancı şirketler, kapatılan kuyuları yeniden açmak için Türk Petrol Kanunu'nun çıkmasını bekliyor. Bir İngiliz firması, Batman'ın Batı Raman bölgesindeki 1,1 milyar varillik ağır petrol (işlenmesi zor) rezervine şimdiden talip. Shell'den Petrol Ofisi'ne kadar 28 büyük markanın üye olduğu Petrol Platformu Derneği, Türkiye'deki denizlerin yüzde 99'unda, toprakların yüzde 80'inde bugüne kadar arama yapılmadığına dikkat çekiyor. Genel Sekreter Murat Yazıcı, hem eski kuyuları açmak hem de yeni arama için birçok firmanın sırada beklediğini kaydediyor.09.04.2008 09:30
Yeni petrol kuyuları açılıyor
TPAO yatırım atağı yapıyor. Kozluk ve Diyarbakır'da yeni petrol kuyuları açılıyor.
TPAO. Bölge müdür vekili Erdal Coşkun, 2008 yılının petrol projelerini hayata geçirmeye başladıklarını açıkladı. Kozluk ilçesinin Doğusunda bulunan Köseler köyü yakınında Köseler-1 adlı yeni bir petrol kuyusu açılacağını söyleyen Coşkun, kuyudaki lokasyon çalışmalarının başladığını, ay sonunda da arama kulesinin faaliyete geçeceğini bildirdi.
4000 metrelik bir sondajın hedeflendiği Köseler-1 kuyusundan başka Diyarbakır’ın Ergani ve Hani ilçelerinde de yeni kuyuların sondajına başlanacağını hatırlatan Bölge müdürü Erdal Coşkun, Erganide Soğuktepe-3 ve Hani’de Hani-A kuyularının açılması hazırlıklarına başlandığını bildirdi.
Buradaki sondaj derinliğinin 3200 ila 3500 metre olacağını söyleyen Coşkun, ay sonundan itibaren sondaj makinelerinin bölgede çalışmaya başlayacağını açıklayarak şunları söyledi: "Diğer sahalara oranla açılacak 3 kuyunun derinliği oldukça fazladır. Batıraman veya Raman’da 1200-1500 metre derinliğe inerken Kozluk ve Diyarbakırdaki kuyularda 4000 metreyi aşacağız. Sondaj cihazlarımızın bölgeye taşınmasından sonra sahalardaki çalışmamız başlayacaktır"
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü, deniz alanlarında iki boyutlu sismik veri toplama hizmeti alımı için yeni bir program daha başlattı.Ortaklık, Karadeniz ve Akdeniz'de petrol ve doğalgaz aramaları için sismik veri çalışması yaptıracak.
TPAO Genel Müdürlüğü, petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri kapsamında, Karadeniz ve Akdeniz'de belirlenen alanlarda, toplam 5 bin 350 kilometrelik alanda veri toplama hizmeti alımı gerçekleştirecek.
Program doğrultusunda söz konusu denizlerde yaptırılacak olan (2B) sismik veri toplama ve toplanan bu verilerin gemide veya merkezde işlenecek.
TPAO Genel Müdürlüğü'nde 20 Mayıs 2008 tarihinde gerçekleştirilecek ihale sonrasında sismik veri toplama hizmetini üstlenecek firma bir yıl süre ile söz konusu deniz alanlarında sismik veri toplama hizmetini gerçekleştirecek.
Elde edilen bulgu ve veriler daha önce karalarda yapılan arama programlarında olduğu gibi TPAO Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek sondaj öncesi çalışmalara ışık tutacak.
Yurtiçinde ham petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerini sürdüren TPAO Genel Müdürlüğü, Karadeniz başta olmak üzere denizlerde de arama çalışmalarını sürdürüyor.
28 nisan 2008Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürü Besim Şişman, yaptığı açıklamada, özellikle bu yıl büyük atağa kalkan kurumun, 2008-2009 yılından sağlıklı petrol elde edilmesi yolunda büyük umut taşıdığını belirtti.
Şişman, son iki yıldır güney ve güneydoğuda yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini, bazı yerlerden olumlu sonuçlar alınırken, Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Kılıçtutan köyündeki “Karbeyaz” bölgesinde olduğu gibi bazı noktalarda hayal kırıklığına uğradıklarını kaydetti.
Buna karşın Adıyaman'da olduğu gibi sevindirici ve gelecek için umut verici gelişmelerle de karşılaştıklarını anlatan Şişman, şunları kaydetti. “Adıyaman'daki Doğu Karakuş sahasında verimli petrol almaya başladık. Buradaki sahayı genişletiyoruz. 3 numaralı kuyu kazıldı, 2 numaralı kuyuda ise yönlü kazı yaptığımız için çalışmalar biraz daha uzun sürdü. Onu da bu ay tamamlamayı hedefliyoruz. Buradaki petrolün A.P.I. Gravite 25-26 seviyelerinde belirlendi. Gravite değeri 20'nin altında olduğunda asfalt yapıyla karşılaşılıyor. En yüksek kaliteyi 37 graviteyle Ozan Sungurlu lokasyonunda bulduk. Buradaki stoğumuzda eksilmeler yaşanıyor. Ancak, verimli petrol anlamında bizi en çok sevindiren olay Batı Gökçe istasyonumuz oldu. Burada, 2 bin 658 metre derinliğe indik ve 29-30 gravite petrole ulaştık. Şu ana kadar Türkiye'nin en kaliteli ikinci kuyusu olan Batı Gökçe'de üretim 1 hafta içinde başlayacak.”
Şişman, Batı Gökçe istasyonunda günlük 150 varil petrol üretimini hedeflediklerini, farklı seviyelerde üretim alma planlarının bulunduğunu, bu bölgede çok büyük umutlar beslediklerini anlattı.
Doğu Karakuş'taki kuyu sayısını da 10'a çıkarmayı hedeflediklerini bildiren Şişman, Altınözü'nde verim elde edemedikleri için buradaki sondaj kulesini Burdur'a taşıdıklarını vurguladı. Burdur'daki Yuvaköy istasyonunda 6-7 bin metre derinliğe inmeyi hedeflediklerini belirten Şişman, 1-2 ay içinde sondaj çalışmasının başlayacağını söyledi.
İSKENDERUN
Öte yandan TPAO'nun büyük umutlarla sismik çalışma başlattığı İskenderun Körfezinde, olumlu veriler elde edildiği öğrenildi. Pehlivan-2 adlı 51 metre uzunluğundaki sismik araştırma gemisiyle körfezin doğu kıyısında gerçekleştirilen çalışmalarda, denizin derinliklerine sinyaller gönderildiği ve su örnekleri alındığı bildirildi.
Sismik araştırma gemisinin, körfez genelinde çalışmalarını sürdüreceği, bu bölgenin zengin petrol kaynağına sahip olabileceği yönünde bulguların var olduğu belirtildi. Verimli petrol elde edilmesi halinde, sondaj çalışmalarının bu yıl içinde başlayacağı ve sismik araştırma çalışmalarının Kıbrıs'a kadar süreceği tahmin ediliyor.Ben araştırıyorum. Ve bu güne kadar bunlar yapılsaydı şimdiki dönemdede daha derinlere gidilebilirdi. Ama söylenen şeyler doğru.Zorlu’dan 12 yeni petrol kuyusu
Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Petrogas ve Amity Oil şirketleri adına 27 adet doğal gaz ve petrol arama ruhsatı bulunan Zorlu Holding'in 2008 yılı içinde 12 petrol arama ve geliştirme kuyusu daha açmayı planladığı bildirildi.
Hep engellenmiş bu güne kadar petrolü çıkarmamız.
Valla dediğim gibi bu güne kadar söylediklerin doğru. Belki bu günde engellenmek isteniyor. Ama görülen oki başarılı olamıyorlar.BİR DÖNEM TÜRK PETROL REZERVLERİNİ KONTROL EDEN MASONLARIN LİSTESİ:
SELİM SOYDANBAY : MOBİL MÜDÜRÜ, DEV LOCASI
KAZIM AKYEL: TÜRKİYE PETROLLERİ GENEL MÜDÜR MUAVİNİ, UYANIŞ LOCASI
İBRAHİM ENVER ALTINLI.: MTA ENSTİTÜSÜ UZMAN, KÜLTÜR LOCASI
İHSAN RUHİ BERENT.: MTA GENEL MÜDÜRÜ, UYANIŞ LOCASI
OSMAN ŞEVKİ FİGEN: MOBİL OİL MARMARA BÖLGESİ MÜDÜRÜ, MUSAVVAF LOCASI
MİTHAT GÜLDÜ.: ETİBANK BAŞKONTROLÜ, İDEAL LOCASI
İHSAN MİZANOĞLU.: PETROL OFİSİ MÜDÜRÜ, İNANIŞ LOCASI
RAUF ROZENTAL.: SOCANİ VAKUM PETROL ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.: KÜLTÜR LOCASI
BAHRİ ERGENE, MOBİL.: FAZİLET LOCASI
BESİM TAN, MOBİL MÜDÜRÜ.: SEVGİ LOCASI
İBRAHİM DERİNER.: ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ESKİ MÜSTEŞARI, BİLGİ LOCASI
İHSAN KAYIN.: PETROL OFİSİ MÜDÜRÜ, İNANIŞ LOCASI
NİMET DANABAŞ.: MADEN KREDİ BANKASI MÜDÜRÜ, KÜLTÜR LOCASI
SÜHA TUĞRUL AKSOY.: ETİBANK ALIM SATIM ŞUBE MÜDÜRÜ, ÜLKÜ LOCASI
OSMAN BİLEN.: TPAO PERSONEL MÜDÜRÜ, UYANIŞ LOCASI
LÜTFİ ERSİN ÜÇER.: SHELL CO. PLANLAMA MÜDÜRÜ, ÖZLEM LOCASI
SABİH BÜYÜKARIKAN.: ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI MÜŞAVİRİ, UYANIŞ LOCASI
TURHAN KUT.: ETİBANK GENEL MÜDÜR MUAVİNİ, UYANIŞ LOCASI
SABRİ CEREN.: TPAO PAZARLAMA MUHASEBE MÜD., UYANIŞ LOCASI
ZİYA AYTINBAŞ.: TÜRKİYE PETROLLERİ A.O GENEL MÜDÜR MUAVİNİ, UYANIŞ LOCASI
ABDÜLKADİR ASNA.: MTA ENSTİTÜSÜ TTL ŞUBESİ MÜDÜRÜ, UYANIŞ LOCASI
RIFAT AYAYDIN.: TÜRKİYE PETROLLARİ A,Ş., UYANIŞ LOCASI
OSMAN ALİ BERKMAN.: MOBİL MÜDÜRÜ, ANKARA UYANIŞ LOCASI
MEHMET RIZA AKASLAN.: TPAO MALİ İŞLER GRUP BAŞKANI, UYANIŞ LOCASI
ATİLLA AYKOL.: MADEN JEOLOJİ MÜHENDİSİ, DEV LOCASI
AHMET BARAY.: ETİBANK GENEL MD. MUAVİNİ, UYANIŞ LOCASI
ZEKAİ BOYER,: TPAO PERSONEL MD. ANKARA UYANIŞ LOCASI
BELGİN ERKAN.: TPAO GENEL MD. İKMAL GRUP BAŞKANI, GÖKKUŞAĞI LOCASI
CENGİZ ERDAL .: PETROL OFİSİ A,Ş. GENEL MD. YARDIMCISI, GÖKKUŞAĞI LOCASI
YALÇIN İLTER .: MOBİL OİL BÖLGE MD. MATRİKÜL N: 1320
Yukarıda da görüldüğü gibi madenlerimiz yıllarca Siyonistlerin "ÇİFTLİKLERİMİZ" dedikleri mason localarına kayıtlı "kişilere" bırakılmış! Üstelik bunların pek çoğu TÜRKİYE'NİN AZAMİ DERECEDE MİLLİ DUYARLILIK GÖSTERMESİ GEREKEN TÜRKİYE PETROLLERİ ANONİM ORTAKLIĞI çalışanları olması GAFLET ÜLKESİ olmamızı göstermiyor mu?!
(''.'' MASONLARIN KENDİ ARALARINDA KULLANDIĞI ÖZEL İŞARETLERDEN BİRİDİR!
RETOG ŞİRKETİ'NİN HAZIRLADIĞI TÜRKİYE'DEKİ PETROL DOSYASI...
''En Zengin Yataklar Türkiye Kürdistanı'nda''
Türkiye sınırlan içindeki petrole ilişkin oyunların yoğunluğu çok zaman kamuoyunda "Türkiye'de petrol var ama ortaya çıkarılmıyor" tartışmalarına yol açıyor. Yıllardan beri bu konuda medya kuruluşlarında birçok haber dönem dönem yer alır. Ne hikmetse bulunan petrol sahalarını hiçbir gazeteci veya medya kurumu yerinde görmez, tespit etmez veya edemez. Bu konuyu ciddiyetle ele almış hiçbir haber programı veya gündem haber bulamazsınız. Şahsıma da yapıldığı gibi, teşebbüs eden birçok gazeteciyi de işinden ederler. Yapacağınız çalışmayı hem kursağınıza gömerler hem de yayınlayacak bir yer bulamazsınız. Diğer taraftan Türk halkı bu iri gazete ve televizyonlarda yayınlanan magazin programlarına ilgisini günbegün gösterirken, niye kendilerine bu tarz konuların işlendiği programların gösterilmediğini bir türlü sormaz!..
Neyse konumuza dönelim ve 27 Şubat 1992 tarihli Güneş Gazetesi'nin birinci sayfasında yayımlanan hayli ilginç rapora bakalım. "En verimli yatakların 'Türkiye Kürdistanı'nda olduğunu ileri sürdüler''… “Amerikalı Ceyarlar Güneydoğu'da" başlıklı haberde bakın hangi cümleler yer alıyor:
"Güneydoğu Anadolu'yu ve Bitlis, Van, Adıyaman, Tunceli illerini "Türkiye Kürdistanı" olarak değerlendiren bir ABD şirketi, ülkemizin yeraltı zenginlikleri konusunda ilginç iddialarda bulundu. Amerikalı petrol şirketi RETOG, Türkiye, Suriye, Irak sınır bölgesinin petrol ve gaz rezervlerinin raporunu yayınladı. Rezerv açısından çok zengin olduğu bildirilen bu bölge, raporda Kürdistan (!) ( DİKKAT EDİNİZ lütfen Yıl 1992- HYÇEBİ) olarak nitelendirildi.
"14900 Landmark Blyd. Sütte 370 Dallas, Texas 75240 USA adresindeki Retog" şirketince hazırlanıp satışa sunulan raporda, Türkiye'nin çok şaşırtıcı bir coğrafî konumu olduğu kaydedildi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin, Ortadoğu petrol bölgelerinin kuzeydeki uzantısı olduğu belirtilen raporda, şu anki faal petrol sahalarının az miktarda petrol rezervlerine sahip olduğu vurgulandı.
Raporda öne sürülen görüşlerin aşırı derece detaylı olması dikkat çekti. Dört ciltten oluşan rapor, bölgedeki 517 petrol kuyusunun tüm kayıtlarını kapsıyor. Ayrıca bölgenin tüm jeokimya ve termal özellikleri ve tarımsal etkinliklerini gösteren haritalar da raporda bulunuyor. Raporda yalnızca Ortadoğu'nun Güney bölgelerinin petrol bakımından zengin olduğu görüşünün aksine, içinde Türkiye'nin Güneydoğu bölgesi topraklarının da bulunduğu kuzey bölgelerinin petrol bakımından zengin olduğu belirtildi. Ayrıca bu bölgede daha önce ayrıntılı bir araştırma yapılmadığı kaydedildi.
45 bin ABD doları fiyatla satışa çıkarılan raporda, Türkiye Kürdistanı olarak adlandırılan yöredeki, işlenmeyen petrol sahalarının rezervlerinin büyüklüğü övülüyor. Bakir bölge olarak adlandırılan işlenmeyen sahaların Irak ve Türkiye'de işlenen petrol sahalarından daha verimli olduğu iddia ediliyor.
Retog şirketinin yeraltı ve petrol araştırma fırsatları, Türkiye Kürdistanı adlı raporunda, 500 bin ölçekli harita, kuyular, büyük petrol ve gaz sahalan, 52 ayrıntılı kuyu jurnali, 517 kuyu bilgi kayıtları, yerüstü coğrafî bilgiler, Bouger yerçekimi bilgileri, Türkiye-Suriye ve Irak'ın sismik derinlik haritaları ile bu ülkelerde çalışan petrol sahalarının ayrıntılı haritaları bulunuyor. Raporda aynca Türkiye'nin siyasî yapısıyla bunun komşu ülkelerle kıyaslamaları da detaylarıyla anlatılıyor."
Zaten başarılı olabilselerdi emin ol bu gün Türkiye gündeminde Ak parti sorunlu parti diye gözükmezdi. Ne zamanki birileri bu ülke için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Tam birşeyler olacakken, birden hiç anlaşılmayacak şekilde herşey alt üst oluyor.
Bu konuda değil her konuda diyorum. Halkımız gaza gelmesin. Bekleyelim bu insanlara verilen görev süresi 4 yıl. Bitirsinler öyle soralım hesabını.
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks