Yapacak birşey yok
Çoğunluğun değil. Bizim istediğimiz olur denildi. Millet iradesi hiçe sayıldı.
Karar yanlışda olsa. Hayırlısı olsun diyorum![]()
![]()
Anayasa Hukuku profesörü Ergün Özbudun, kararla ilgili açıklamalarda bulundu.
Perşembe, 05 Haziran 2008 21:57
Anayasa Hukuku profesörü Ergün Özbudun, kararla ilgili açıklamalarda bulundu.
Anayasanın hiçbir yerinde açık ya da zımmi değiştirelemezlik olmadığını kaydeden Özbudun, şunları söyledi; "Anayasa Mahkemesi, anayasal ilkelerini aştı. Onun kapsamadığı bir inceleme yaptı ve esas incelemesi yaptı. Şekil incelemesi değil apaçık bir esas incelemesidir. Anayasa Mahkemesi, anayasanın kendisine yasakladığı bir yetkiyi kullanmıştır, ancak yetki gaspı olarak ifade edebilirim. Yeni bir boyut katacaktır anayasa tartışmalarına. Yüce mahkemenin menfaatlerine zarar gelmesine neden olabilecektir. Bir bakıma yasama organının da yerine geçmiştir, hatta kurucu organın yerine geçmiştir. Bunun pratik anlamı şudur: Bundan sonra anayasa mahkemesi onayı olmadan hiçbir anayasa değişikliği yapılamaz. 2. maddede sayılan cumhuriyetin nitelikleri yoruma açık ve o kadar genişki, bunlarla ilişkisi kurulamayacak bir anayasa değişikliği tasavvur etmek güç. Her değişikliği bunlardan biriyle ilişki kurabilirsiniz. Pratik sonucu şu: Bundan sonra TBMM'nin anayasayı değiştirme iktidarı yoktur, bu iktidar anayasa mahkemesine tevdi edilmiştir. Batı da bunun örneği var mı bilmiyorum, bilen varsa bize de göstersin memnun oluruz."
Özbudun: Meclis'in yetkisi gaspedildi haberi - Perşembe, 05 Haziran 2008 21:57
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
Yapacak birşey yok
Çoğunluğun değil. Bizim istediğimiz olur denildi. Millet iradesi hiçe sayıldı.
Karar yanlışda olsa. Hayırlısı olsun diyorum![]()
UGURLU ya bu hayırlısı ise ben ŞERRİNİ görmek istemem doğrusu![]()
benim içimi bu yapılanlar deil sadece bu yapılanlar karşısında elimizin kolumuzun bağlı olması benim zoruma gidiyor![]()
Malesef yapacak bir şey yok. Nedeni bilinmez şekilde Ak parti döneminde Cumhuriyet tarihi boyunca görülmeyen ictihatlar yapıldı. Anayasa mahkemeleri ilklere imza attı.
Baş örtüsü tamam. Şimdide Akp nin kapanmasını bekliyorum yüce yargıdan![]()
UGURLU akp kapanın yerine kimin gelmesini istersin ?
ben fazla tanımıyorum ama yaptığı bi kaç şeyi biliyorum mesela susurluk olayındaki hortum işini çözdüğünü ve hortumcuların bi kaçını kendisi sayesinde yakalandığını vs.
Önemi yokki
Bu halk bu partiye oy verirken sadece hortumlanan bankalarda giden milyar dolarları takip etsin diye değil.
Sadece asker, polis, iş adamları ve daha bir çok kamu görevlisinden oluşan çeteleri ortaya çıkarsın diye değil.
Halk yıllardır sıkıntısını çektiği ve çok basit bir karşılıklı birbirine olan saygı ile çözülecek şeylerinde çözülmesini bekledi.
Ama ne yaptılar... Ak partiye sizin halk desteğiniz bize sökmez. Biz Yüce yargıyız. Dediler
Onun için şimdide Anayasa mahkemesinden kapatma kararını bekliyorum.
Ak parti kapansından asi-genc gerisinin ne olacağı inan umrumda değil.
Ben ekmeğimi öyle yada böyle bu ülkede her şart ve koşulda kazanırım.
Ben devletten ve hükümetten parada istemedim sadece huzur istedim.
Ama hükümetin her söylediğinin altında bir şeyler arayan devlet huzur olmasını istemiyor.
Neyse. AkP kapatılsın bende rahat edeceğim![]()
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks