Paylaşımın icin tşkLer =)
Ellerine sağLık kardeşim...
Patlayan Gezegen Yapımı Patlayan Gezegen YapımıŞimdi size bir alev topunun nasıl yapılacağını göstereceğim...ilk önce google da bir kurumuş toprak resmi buluyoruz.Bu resimlerin kuş bakışı olmasına özen gösteriyoruz...Ben sizin için 2 tane koyuyorum tekini seçerek işlem yapabilirsiniz...
![]()
Ben 2. resim üzerinde çalışmayo tercih ediyorum...resmi ps a aktarın yeni bir 640x480 lik bir sayfa açın.Toprak resmin Ctrl+A ile seçin,Ctrl+C ile kopyalayın.yeni sayfaya gelin ve Ctrl+V yapın..
Şimdi patlama efektinin daha etkili olması için renkleri ters çevireceğiz...İmage-adjustment-invert yapıyoruz..resmimiz şu şekilde oluyor..
Şimdi eliptical marquee tool yi kullanacağız ve Shift e basılıyken resmin içine düzgün bir yuvarlak çizeceğiz.Sonra select-inverse (Ctrl-shift-I) yapacağız.Ve daha sonra delete ye basıyoruz.resminizin şu şekilde olması gerekli;
Resmimizin fazlalıklarını sildikten sonra tekrar select-inverse yapıyoruz.Şimdi Filter-distort-spherize yapıyoruz,ilk önce %100 daha sonra tekrar %50 yapıyoruz...
Sonra arkaplana geliyoruz ve siyahla boyuyoruz.daha sonra layer-flatten image yapıyoruz...
Filter->Sharpen->unsharp Mask.
Amount: 500%. Radius: 1.7px. Threshold: 122 levels yapıyoruz..
![]()
Filter->Distort->Polar Co-ordinates.
Ayar: Polar to Rectangular.
Image->Rotate Canvas->90CW
Filter->Stylize->Wind
Method: Wind. Direction: From the right. Bunu birkez daha tekrarlıyoruz...
Image->Rotate Canvas->90CCW.
Ve son olarak Filter->Distort->Polar Coordinates.
Options: Rectangular to Polar.
![]()
şimdi geldi sıra renklendirmeye Image->Hue and Saturation, ve ya Image->Color Balance kullanabilirsiniz..ben Color balance ı kullandım...
Paylaşımın icin tşkLer =)
Ellerine sağLık kardeşim...