Hehehehe..! şans mı şanssızlık mı belli değil![]()
yanlış tercih kodlaması sonucu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümünü kazanan Fethullah Uçar, 23 kız arasında tek erkek öğrenci olarak eğitimini sürdürüyor.
Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı başvurusunda yanlış kodlama yapması nedeniyle okulun bu yıl açılan hemşirelik bölümününü kazanan 9. sınıf öğrencisi Uçar, okula kaydını yaptırmasının ardından 24 kişilik sınıfta tek erkek öğrenci olarak eğitim ve öğretime başladı.
Bir süre tek erkek öğrenci olmanın yaşadığı zorlukları sınıf arkadaşlarının desteğiyle aşan Uçar, okulundan başarıyla mezun olmayı hedefliyor.
Fethullah Uçar, AA muhabirine, tercih formunda hata yapması nedeniyle hemşirelik bölümünü kazandığını, başlangıçta tereddüt etmesine karşın okula kaydını yaptırdığını söyledi.
Hastanelerde son dönemlerde erkek hemşirelerin görevlendirilmesiyle toplumda mesleğe bakış açısının değiştiğini anlatan Uçar, şöyle konuştu:
“Hemşirelik mesleğini seviyorum. Sağlık alanında çalışmak ve insanlara yardımcı olmayı çok istiyorum. Okula kaydımı yaptırınca sınıfta tek erkek öğrenci olmamdan dolayı bazı sıkıntılar yaşadım. Arkadaş edinirken çekingen kaldım. Fakat kısa sürede arkadaşlarıma alışıp, kaynaştık. Derslerimde de başarılıyım. Ancak, okulun Acil Tıp Teknisyenliği bölümündeki erkek öğrenci arkadaşlarımın esprilerine maruz kalıyorum. Hemşireliğin simgesi olan sus işaretini yaparak, 'hemşire nasılsın?' gibi sözlerle benimle şakalaşıyorlar. Artık herkes bana alıştı, iyi bir hemşire olacağıma inanıyorum. Yanlış tercih kodlamasıyla girdiğim bölümden başarıyla mezun olmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Ayrıca, iş imkanının fazla oluşu da benim için avantaj teşkil ediyor.”
Uçar'la aynı sınıfta okuyan Çiğdem Aydın da sınıftaki tek erkek olan arkadaşının ilk başlarda kendileriyle konuşmaktan çekindiğini belirterek, “Okul Müdürümüz Güleser Yılmaz, arkadaşımızla görüşme yaparak, artık hemşireliğin erkekler arasında yaygınlaştığını, toplumun da buna alıştığını söyledi. Uçar da daha sonra sıkıntılarını aştı. Aramızda hiçbir ayrımcılık yok. Hepimiz çok iyi arkadaşız” dedi.
Valla gecenlerde yeni bi gurupta sirf kadin ve bir erkek vardi
ama acaip centilmendi, butun guruba kahve falan getirmeler
Tabi butun kadinlarin gonlunu aliyordu
"BOL BOL TEBESSÜM ET GÜLÜMSE"AsLa BiriLerinin Umudunu Kirma,
BeLkide Sahip oLduklari Tek Sey O'dur.
Hem Maliyeti Ucuzdur
Hem De Değerine Paha Biçilmez...
Kötümser yanlız tüneli görür,
Iyimser tünelin sonundaki ışığı görür,
Gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür.
"BOL BOL TEBESSÜM ET GÜLÜMSE"AsLa BiriLerinin Umudunu Kirma,
BeLkide Sahip oLduklari Tek Sey O'dur.
Hem Maliyeti Ucuzdur
Hem De Değerine Paha Biçilmez...
Kötümser yanlız tüneli görür,
Iyimser tünelin sonundaki ışığı görür,
Gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür.
valla cok şanslı veletmiş keşke bende öle hatalı kod işaretleseydım![]()
Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz; Bu yol ki Hak yoludur, dönmek bilmeyiz, yürürüz!Bacımın iffeti batmakta rezilin gözüne; Acırım tükrüğe billahi ! tükürsem yüzüne.{Mehmet Akif ERSOY}
bu olay benim hic dilini bilmedigim okula oturmamdan daha zor olsa gerek![]()
GiTTiGiN YeRLeR SoGuKSa
Al GöTüR BeNi De YaNıNa
ElLeRiM eLLeRiNi
I s ı T S ı N S e V D i G i Myüregim yüreginle atsingözlerim gözlerine baksinellerim ellerini birakmasinAyrilik bizi hic bulmasingözyaslarim sular seller olsada
icimdeki yangini söndürmeye yetmiycek kadar az....
ben bugün yine agladim.
ve yine icimdeki yangini durduramadim.....
Bence SüPPeR bişey KIzların yanında tek erkek olmak
DüNYaDa HiÇKiMSeYe GüVeNMe ÇüNKi BeYaZ GüLüN GöLGeSi BiLe SiYaHTıR...
Bence o kadar süper birşey dğeil.. Kız olur çıkarsın Mazallah![]()
'Eѕяαя' Kα∂αя Mαуışıк,'Eχтα¢у' Kα∂αя Pяαтιк,'Vιѕкι' Kα∂αя Lüχ,'Eяσιη' Kα∂αя Tємιz,'Cσ¢αιηє' Kα∂αя Tєнℓιкєℓι
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks