![]()
Hayatımın Fikri projesi genç girişimcileri keşfe devam ediyor.
Avea ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından üniversite öğrencisi genç girişimci adaylarına ulaşarak, kendi iş fikirlerini hayata geçirmeleri için fırsat sunmayı amaçlayan “Hayatımın Fikri” projesi ikinci yılında sekiz üniversitede 2.400 gence ulaşmayı hedefliyor.
Hayatımın Fikri projesi, genç girişimci adaylarının henüz üniversitedeyken potansiyellerini ortaya çıkarmayı, onları desteklemeyi ve ürettikleri projeler ile yeni iş fikir ve alanları yaratmalarını hedefliyor. Proje 2007-2008 eğitim-öğretim yılında Anadolu Üniversitesi (Eskişehir), Dicle Üniversitesi (Diyarbakır), Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (Kahramanmaraş), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (Çanakkale), İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İzmir), Abant İzzet Baysal Üniversitesi (Bolu), Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van) ve Mersin Üniversitesi (Mersin) olmak üzere toplam sekiz üniversitede fakülte ve bölüm ayrımı yapmaksızın 2.400 gence ulaşmayı hedefliyor.
Hayatımın Fikri projesi eğitim, danışmanlık ve girişimcilik kurulu toplantısı aşamalarından oluşuyor. Projenin eğitim aşamasında uygulanabilir iş fikri, girişimcilik, fizibilite hazırlama ve iş planlaması konularında dersler veriliyor. Eğitimler tamamlandıktan sonra gençler, kazandıkları donanımla iş fikirlerini projelendirmeye başlıyor. Bu aşamada ise gençlere iki ay süreyle danışmanlık veriliyor. Son olarak iş planları hazırlanan projeler arasından eğitmenler tarafından ön eleme yapılıyor. Başarılı bulunan genç girişimci adayları projelerini, tanınmış girişimcilerden oluşan Gençlik için Girişimcilik kuruluna sunuyorlar. Bu projeler arasından uygun bulunanlar fonlanarak, gençler tarafından oluşturulan iş fikirlerinin hayata geçmesi sağlanıyor.
2006 – 2007 eğitim-öğretim döneminde başlayan projenin ilk yılında 5 üniversiteden 1.500 kişiye ulaşıldı ve 155 iş fikri projelendirildi. Bunların arasından 62 öğrenci tarafından geliştirilen 42 proje kurul değerlendirmesine alındı ve 10 proje toplam 200.000YTL değerinde fon almaya hak kazandı. E-dönüşüm sürecinde bilgi teknolojileri ve eğitim danışmanlığı yapmayı planlayan bir proje de Avea Teknoloji Özel ödülünü kazandı. Projenin bütün ofis teknik ekipmanının yanısıra başlangıç sermayesi de Avea tarafından karşılandı.
Hayatımın Fikri Projesinden fon almaya hak kazanan projelerden biri olan ve etkileşimli pazarlama ve iletişim hizmetleri konularında danışmanlık hizmetleri vermek üzere kurulan Arena 2025 şirketinin yaratıcıları Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden Ogün Kayımoğlu ve Ali Murat Ceylan, işlerini kurduktan sonra Hayatımın Fikri’nin web sitesini tasarlayarak projeye katkıda bulundular.
2007 – 2008 eğitim-öğretim yılında projenin uygulandığı üniversite sayısı 8’e çıkartıldı. İkinci döneminde 2.400 gence ulaşmayı hedefleyen projenin fon miktarı da 513.000YTL’ye çıkarıldı.
Hayatımın Fikri Projesi, 8 üniversitede yürüttüğü girişimcilik eğitimlerine devam ediyor. Eğitimlere katılan girişimci adayı gençler iş fikirlerinin şekillenmeye başladığı bugünlerde eğitmenlerden birebir danışmanlık desteği alıyorlar. Genç girişimci adaylarının iş planlarını Mayıs sonu itibariyle tamamlamaları bekleniyor.
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks