yazı güzel ve akıcı bir dille yazılmış bunu belirtmek isterim
yazıyı yazan kişi kendi düşüncelerini belirtmiş çok güzel yapmış ki o bu yazıyı yazmasa bende bu yazıyı yazmayacaktım
Allah yazan Kolyeyi batı taklitçiliği olarak değerlendirmesi hakkında
İslam'da simgeleştirme, putlaştırma, dini konuları meta haline getirip gösteriş yapma, en büyük günahlardan biri olmasına rağmen bir nebze kabul edilebilir
Allah yazan bir kolye takmak islamda putlaştırma simgeleştirme meta haline getirmek en büyük günah demiş ne kadar fıkıh bilgisine sahip bilmiyorum bu kişinin he bende fıkıh bilgisine sahip değilim eger oda fıkıh bilgisine sahip değilse ikimizde bilincsizce konuşmuş olacağız
Allah yazan bir kolye takmak putlaştırma ile simgeleştirme ile yakından uzaktan ilğisi yoktur
şu kast ediliyor sa bak işte ben müslümanım ve Allahımı seviyorum anlamında bir gösteriş yapıyorsa en doğal hakkıdır .
Lakiiiin: Üzerinde me.meler fora tadında askılı bir body ve altında kot şort olduğu halde boynuna nah kafam kadar Allah yazılı kolye takmış dişi kişi, ne mesaj vermeye çalışmaktadır?
yazının burası çok tuhafıma gitti insanın günahkar olması Allah yazan bir kolye takmasına ne kadar manidir bu bir engelmi .Böyle bir engel yok ,bu kişinin bu yazısından yola çıkarak şunu diyebiliriz o zaman eger ben bu yazıyı ölçü alırsam şunuda derim ey günah işleyenler Allah adını agzınıza almayın yada ey vergisini ödemeyenler , kul hakkı yiyenler , cıplaklıktan zevk alanlar,hırsızlar , arsızlar sizler günahkarsınız dolaysı ile Allahın ismini anacak anımsatacak bişşe yapmayın haaa böyle bir şeye kimin ne hakkı var ,bizene ne mesaj verirse versin ister gösteriş için taksın kolyesini ister gercekten inandığı için bunu biz belirleyemeyiz hangi kritere göre değerlendiricez kişi ne olursa olsun nasıl giyinirse giyinsin ne yaparsa yapsın topluma zarar vermedikten sonra kaldıki toplumada zaran veren kişi olsun ister boynuna Allah yazan kolye takar isterse basına Alah yazan bandana takar
ülkede bi bu kaldı derdimiz hep berebar bunu tartışalım hadi)
özenti meselesine gelcek olursak Geçenlerde bir takı mağazasında haçlı kolye standına doğru ayy şunlardan alsam mı, takabilir miyim acaba? sözleriyle yanaşan ablasını sen gavur musun, anneme söylicem seni! diyerek tehdit eden bir erkek kardeşe rast geldim.
nasıl oluyorda bu kişi aynı konuya denk geliyor hep
me.me leri fora etmiş dar badi giymiş boynunda Allah yazan bir kolye tasıyan birilerini görüyor vede bunu eleştirmek istiyor ki doğal hakkı başka işi yoksabirde gecenlerce takı magazasında birilerini görüyor falanda filan az bişe uydurmasyon var gibime geldi günahını almıyayım yinede zaten günahtan batmışız
ve ayrıca konu için çok ama çok tesekkür ederim melda en azından fikir ,düşünce beyan edebiliriyoruz hazırlamış olduğun konulara

LinkBack URL
About LinkBacks

Bookmarks