Basligi okudugumda bende baska sorunlar bekliyordum yazida acikcasi.
Yazi bilgilendirmek icin iyi guzel hos, ama ( bende ama olmassa olmaz zaten ) :
Cok takildigim bir yerBir kere samimi dindar gençler ailelerinden habersiz aralarında evlenmek için bile olsa nikâh yaptıramazlarDindar bir genc bunu ogrenmis ve biliyor olmasi gerekir. Heleki birde "samimi" ve "dindar" ise.. Ama eger samimi dindar/ dindar / samimi degilseler yapsinlar nikahi sorun degil
Sade "samimi dindar genclere" hitabendir bu..
Yazida sade "samimi dindar gencler"den yola ciktigina gore, aileden habersiz / anne baba rizasi olmadan nikah kiyilmiyacagini bilmesi gerektirdigi gibi; ayrilikta da heleki erkek kadini magdur etmiyecegi kesin. Sonucta samimi dindar genclerİkinci bir vahim durumda resmi nikâhı yaptırmayıp dini nikâh ile evlenen gençler hayatın gerçekleri ile karşılaşıp ayrıldıklarında ortada mağdur olmuş bir bayan ve bir çocuk geride kalır
Bende daha cok hani "dindar genclerin" sorunlari dedikleri icin, sey bekliyordum. Mesela isyerlerinde yasanan sorunlar, yada ramazan ayinda is/okul da sorunlari , erfrecht falanda sorunlar hakkinda bilgi bekliyordum...Bugün yaşadığımız sosyal hayat ve kamu kuralları Islama göre değildir İslami bir yönetimde yaşıyormuş gibi bir uygulamada dini kitaplarda öğrendiğimiz bilgilerle kendi başımıza karar verebilir miyiz?

LinkBack URL
About LinkBacks

Dindar bir genc bunu ogrenmis ve biliyor olmasi gerekir. Heleki birde "samimi" ve "dindar" ise.. Ama eger samimi dindar/ dindar / samimi degilseler yapsinlar nikahi sorun degil

Bookmarks