n@r_cicegi güzeL ßir konu ama ßir yerde yanLısLık var en ßasarıLı iL [MaRDiN] ßenim memLeketimPaYLasım için tşk...
2008 ÖSS'de En Başarılı İller ve Öğrenciler ![]()
Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları canlı yayında açıklandı.
ÖSS 2008 sonucuna göre,
Eşit Ağırlık 1, Sözel 1, Sayısal 1 puan türlerinde birinciliği Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nden Fırat Cem;
Eşit Ağırlık 2, Sözel 2 puan türlerinde birinciliği Tuzla Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi'nden Çağrı Berk Onuk;
Sayısal 2 puan türünden ise Özel Fatih Fen Lisesi'nden Orkun Bildir elde etti.
YDS'de,
Almanca'da İstanbul Lisesi'nden Mehmet Burak Soysal,
Fransızca'da Melis Gülbo Laebens,
İngilizce'de Tuzla Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi'nden Oğuzhan Atay birinci oldu.
İKİNCİLER
2. Kırşehir 'den Samet Karakülah
Sayısal 2 puan türünde 2. Ankara'dan Ömürcan Kumtepe
Sözel 2 puan türünde 2. İstanbul Galatasaray Üniversitesi'nden Çağrı Sert
En az başarılı okul türleri
Akşam Liseleri
2. Endüstri Liseleri
En başarılı iller
Denizli
Karabük
En başarılı iller
EA Denizli Kırşehir Burdur
Sözel 1 Kırşehir Denizli Nevşehir
145 puanın üzerinde puan alan iller
Karaman
Nevşehir
Denizli
En az başarısız iller
Ardahan
Hakkari
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
2008 yüksek öğretim kontenjanları kılavuzu kalınlaştı. Şu anda matbaada basımda. Adaylar önümüzdeki günlerde 3 YTL karşılığındas satın alabilecekler. Kılavuza 15 Temmuz'dan itibaren internetten de kullanabilecekler.
23 Temmuz'a kadar kılavuzun dağıtım işlemleri tamamlanacaktır.
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
n@r_cicegi güzeL ßir konu ama ßir yerde yanLısLık var en ßasarıLı iL [MaRDiN] ßenim memLeketimPaYLasım için tşk...
Ewet güzel bi konu....Casper abim gerçekler acıdır[Mardin] en başarılı değil demekki bitane sen varsın :P:P:P
Eeee bursa yok burdaben bile 5 sene sonra sinava girdim 250 lmişim :d
--------TEŞEKKÜRLER İYİ FORUMLAR--------
Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle.Hakkımda hayırlı olanıda gönlümü razi eyle.Amin
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks