Dogu Akdeniz Üniversitesi Arama-Kurtarma Toplulugu (DAÜ-KUT) Kasim 1999 da kurulmus olup aktif olarak çalismalara subat 2000 de baslanmistir.
Kuruldugu günden beri topluluga olan ilgiden dolayi üye sayisi kisa bir sürede 1000 kisiye ulasmis ve DAÜ nün en fazla üyeye sahip kulübü olmustur.
DAÜ-KUT’un tamayla bir ögrenci organizasyonu olmasi ve yönetim kurulunun da ögrencilerden olusmasi sebebiyle Türkiye ve K.K.T.C’deki üniversitelerde ilk ve tek olma özelligine sahiptir.
DAÜ-KUT’un kurulusunda:
1-)Öncelikle üniversite içerisinde daha sonra K.K.T.C’de ve geldigimiz ülkelerde çevremizdeki halki dogal afetler konusunda bilinçlendirmek ve katilin doga degil bilinçsizlik oldugu fikrini yayginlastirabilmek;
2-)Gerekli bir anda elimizdeki tüm techizat ile dogal afet bölgesinde arama-kurtarma ve sosyal yardim görevlerini profosyonel sekilde yürütmek amaçlari güdülmüs ve çalismalar bu yönde sekillendirilmistir.
DAÜ-KUT; kurulusundan bu güne kadar çesitli tarihlerde temel ilkyardim,acil müdahale,travma sonrasi psikolojik müdahale konularini içeren çesitli sertifikali egitim programlarinin açilmasi;
Deprem,Sel,Yangin ve Ilkyardim konularinda bilgilendirici brosür hazirlanmasi ve basimi; K.K.T.C’de çesitli okul ve kurumlara acil kaçis plani hazirlanmasi ayrica dogal afet ve ilkyardim konularinda egitim brifingleri; Üniversite içerisinde ve K.K.T.C’de çesitli tatbikatlar düzenlenmesi gibi çesitli alanlarda çalismalarini sürdürmektedir.
DAÜ-KUT’ta aktif ve asil olmak üzere iki farkli üyelik sistemi bulunmaktadir.
ASIL ÜYE: Topluluk ofisine yada çesitli zamanlarda stantlara gelen ve gerekli formun doldulmasi sonucu hak edilen üyelik seklidir.Külüp içerisinde önemli görevlere sahip olup seçme hakkina sahip fakat seçilme hakkina sahip degildir.
AKTIF ÜYE: Asil üyeler arasindan topluluk içerisindeki çalismalarina bakilarak yönetim kurulu karari sonucu Aktif Üyelik Formu doldurmaya hak kazanilan üyelik seklidir.Profosyonel egitimler sonucunda topluluk birimlerinde görev alirlar,seçme ve seçilme haklari vardir.
iNSANLARI DOGAL AFETLER DEGiL BiLINÇSiZLiK ÖLDÜRÜYOR! GELIN BUNA BERABER DUR DiYELiM!
Ayrıntılı bilgi için www.EMUSAR.org adresini ziyaret edebilirsiniz.
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks