Berlinliymis... Annen baban buyuklerin nereli ise sende oralisin o kadar basittir..Ama ben Almanya’da yaşıyorum, Berlinli’yim.
Alman vatandasligi alinca ne degisiyor ? Insanlar ismini duydugunda o kisiyi gordugunde ne de olsa yabanci oldugunu anliyor.Didem Özek, böylelikle seçme ve seçilme hakkı elde etmesini önemli buluyor. Çağla Eltan ise Alman vatandaşlığının daha avantajlı olduğunu düşünüyor.
Alman vatandaşlığının, çalışma hayatında, insanların bakışında olumlu yönde etkisi olacağına inanıyor. Gençlerin Alman vatandaşlığını tercih nedenleri arasında Schengen ülkeleri dışına yapılan seyahatlerde vize sorunu yaşamamak da bulunuyor.
Bir + tarafi var ise secimlerde oyunu kullanabilmektir.. Baska da degil.. Vize sorunu sanki cok buyuk bir sorunmus gibi onu neden olarak gostertmek biraz garip..
Dogru zaten cifte vatandaslik sacmalik ya..Hristiyan Birlik Partileri ayrıca ”iki ülkeye birden sadakat gösterilemez” düşüncesiyle bu talebi reddediyor.
Turk vatandasligindan vazgecenleri hic sevmiyorum.. Olene kadar Turk pasportumdan vazgecmem..

LinkBack URL
About LinkBacks

Almanya Türkleri'nin Vatandaşlık Tercihi 

Bookmarks