Merak ettim buraya koydugum resimler neden silindi?
s£n Gittin YanLiz KaLdim...YanLizLiktaN Korkmuyorumda Ya CaNiM £LL£RiNi TuTmak ist£rs£...
ChaoS kilit soru buher zaman okuyorum burdaki yorumları gayet güzel ama sorunlarımız çokgen neden bir türban üzerinde bu kadar duruldu hala anlamış değilim...
Sebepte şu; aslında türban için yasaya bile gerek yok. bu ek 17. maddeler falan kalksa türban sorunu bile yok. Ama birileri kasten ve bilerek bunu çözmek istemiyor.
Türkiyenin zayıf karnı bu
Buyrun kendi ağzından dinleyin: tıklayın
Ya arkadaşlar dini inancı gereği takıyor bi çok insan da lakin siyasi amaç için kullananlarında sayısı hiç azımsanmayacak kadar fazla bu yüzden yasaklandı bu olayı bugüne özel bir konu olarak algılamamak lazım nerde başladı ve bu güne nasıl geldi diye bakmak daha doğru olur fikrimce ne zaman bir sorun halini anlmaya başladı neden yasaklandı hangi siyasi oluşum bu sorundan oy elde etmektedir kimlerin işine gelmektedir bunun sorun olması sadece kendi düşüncelerimi söylemek istiyorum chp derseniz bence yanılırsınız cünkü chp türban sorunu ile asıl oy kaybeden partidir bir cok insan türbana siyasi simge olarak kullanıldığı için karşı cıkan chp ye oy vermiyor önceden oy veren insanlarda chp ye bu nedenle tavır almış durumda peki bu sorun cözülürse hangi siyasi parti yada partiler bundan yararlanamayacak tüm siyasi hareketini türban üzerine kuran partiler var malsef bu sorun olmaktan cıktığında bu partiler halktan ne diyerek oy alacaklar ayrıca doğurmudur türbanı dini inancları kullanarak halktam oy talep etmek ? dini inanclar kesinlikle siyasi amaçlı kullanılamaz kullanılmamlı ülkemizin 70 lerde 80 lerde olduğu gibi bir kaosa sürüklenmesine izin verilmemeli siyasiler bundan nemalanmak isterler elbetteki burda miletin devreye girip sağduyulu olması gerek benim fikrimce size yanlış gelebilir ama bu benim düşüncem türbanlı arkadaşlar cıksalar (yasak olan kurumlar için söylüyorum) tamam biz türban takmayacağız peruk takacağız diyerek ülkenin bölünmesine karşı yasalara saygılıyız türbanımı siyasete alet etme diyerek eylem yapmalı türban yasak yasaklanamaz diyerek değil görüceksinizki böyle bir ortam oluştuğunda sorun zaten kendiliğinden cözülmüş olacak devlet kendine karşı tehdit aldgıladığında her zaman bazı kurumlar harekete gecmiştir tehdit ortadan kalkmadanda geri adım olmaz birde şunu çok merak ediyorum türban türkiyede yasak deyip yurt dışına giden arkadaşlarımız neden kanada amerika gibi ülkelerde eğitimlerine devam ediyorlar başka müslüman bir ülke değilde neden buralar biri bana yanıt verirse ve beni aydınlatırsa memnun olurum
Konu DARP tarafından (15.06.08 Saat 03:00 ) değiştirilmiştir.
Buna Türban demiyelimde arkadaşlar başörütüsü diyelim.Başörtüsü sorunu bence türkiyedede yoktu olmazdı ama sağolsun başımızdakiler bu kaos ortamını yarattılar.Ne zamanki üniversiteler için başörütüsü olayını çıkarttılar.insanlarıda kendi içlerinde başörtülüler ve başörtüsüzler diye bölmeye ayırmaya çalıştılar.Hepimiz türksek özgür bir ülkede yaşıyorsak,herkes istedigi gibi gezer.Eskiden üniversitelerde sorun yoktu akp hükümeti doğuda kürtçe yayına izin verdiriyorsa ozaman çok guclu bir hukumet ki turkiyeye kursun bir kaçtane özel ayrı üniversite sadece başörtülüler orada okusun.Sorunu böle halletmeye çalışsın.Ben başörtüsüne karşı değilim benim ailemdede takan var takmayan var.Ben isterimki tartıştıgımız konu başımızdaki başörtü olmamalıydı.
Asi_Genc![]()
![]()
![]()
Konu asi-genc tarafından (16.11.08 Saat 09:15 ) değiştirilmiştir.
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks