Yılın ilk derbisine 1 gün kala yöneticiler ve teknik heyetler takımlarının motivasyonunu artırmak için seferber oldu.
Galatasaray'da futbol şube sorumluları Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ, Florya'da yatıp kalkarken oyuncularla sürekli ikili görüşmeler yapıp moral ve motivasyonu üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. Yöneticilerin Florya'nın duvarlarına F.Bahçeli futbolcuların G.Saray'la dalga geçtikleri açıklamaları gazete küpürleriyle duvarlara yapıştırıp takımın kazanma azmini artırmayı hedeflediği ortaya çıktı. Duvarlarda Volkan'ın "9 Kasım'da neredeyse 9-0 olacaktı", Uğur'un "G.Saray maçları hep bayram gibi" ve Yasin'in "Keşke tüm lig maçlarımızı G.Saray'la oynasak" sözleri yer alıyor.
4-1’İN RÖVANŞI UNUTMAYIN
Yöneticilerin bu çalışmasının yanı sıra Bülent Korkmaz da adeta derbiyle yatıp kalkıyor. Galibiyetten başka sonucun kendilerini mutlu etmeyeceğini söyleyen Korkmaz’ın, “4-1’in rövanşına çıktığımızı unutmayın” dediği bildirildi. G.Saray cephesi bu yollarla derbide ivmeyi kendi tarafına çevirmek isterken F.Bahçe de eski ünlü yıldızları tesislere ve idmanlara davet edip oyuncuların moralini ve motivasyonunu artırmayı amaçlıyor. Daha önce G.Saray’a gol atan ve derbi zaferini yaşayan Pierre Van Hooijdonk, Milan Rapaiç ve Atkinson gibi isimleri İstanbul’a getirip onların anılarıyla takımın motivasyonu artırmayı hedefleyen yönetim ile Başkan Aziz Yıldırım dün akşam da takımla yemek yedi.
YÖNETİM TAKIMLA YEMEKTE
Roberto Carlos'un 36. yaşgünü kutlamasını fırsata çevirip derbiden önce takımla bir araya gelen yönetim ve Başkan Yıldırım, Çengelköy'deki Kordon restoranda takımla yemek yedi. Neşeli ve keyifli bir ortamda gerçekleşen yemekte takım başkana galibiyet sözü verdi.
ARDA TOPU LİNCOLN'E ATTI
G.Saray'ın yıldızı Arda Turan, F.Bahçe derbisini kazanmak istediklerini söyledi. G.Saray’ın hayata geçirdiği cep telefonu operatörü GSMobile'nin tanıtımında neşeli görünen genç yıldız, organizasyonun sunuculuğunu yapan G.Saraylı Cem Davran'ın esprilerine ilginç cevaplar verdi. Davran'ın, "Kızlar artık seni yeni hattan ararlar" demesi üzerine Arda, "Kızlar beni G.Saray hattından arayamazlar. Çünkü ben özel hayatımla iş hayatımı birbirine karıştırmıyorum" cevabını verdi. Davran'ın "Pazar günü kazanmak için çok çalış” sözlerine de "Sadece bana mı söylüyorsun" diyerek yanında bulunan Lincoln’e gönderme yaptı.
DERBİYİ KAZANIRIZ
Daha sonra basına konuşan Arda, "Derbi Türk halkına büyük heyecanlar veriyor. Umarım iyi mücadele edip derbinin hakkını verir ve kazanırız. Taraftarımızı utandırmamak için çok çalışacağız” dedi.
FENER'İN NEŞHESİ SÜPER
Sarı-Lacivertliler, yarınki derbi maçın hazırlıklarını sürdürürken basına kapalı idman bir hayli neşeli geçti. Yenilemeye yönelik 1.5 saat süren antrenmanda oyuncular sahada, salonda ve havuzda çalıştı. Aragones, takımı önce 3 gruba ayırırken, bir grup üst sahada ayak tenisi, bir grup kondisyon salonunda istasyon çalışması, diğer grup ise tesislerdeki havuzda egzersiz çalıştı. Gruplar, bu çalışmaları dönüşümlü olarak sürdürdü. İdmanı, eski futbolculardan İngiliz Atkinson da izledi.
ALEX İDMANDA YOK
Ayak tenisi sırasında Emre’nin yer aldığı grup, Gökhan, Yasin, İlhan ve Semih’li gruba yenildiği için bu oyunculara saldırdı. Bir hayli keyifli dakikaların yaşandığı idmana sakatlığı olan kaptan Alex yine katılmadı. Brezilyalı yıldızın tüm tedavilere rağmen tamamen iyileşmediği ve yarın oynamayacağı açıklandı.
KANARYA SONDA YİYOR
G.Saray ile yarın karşılaşacak olan F.Bahçe'nin attığı ve yediği gollerde ilginç bir istatistik göze çarpıyor. Kanarya, 26 haftada rakip filelere en çok golü ilk 15 dakikalarda atarken, kalesinde en çok golü son 15 dakika ve uzatma bölümlerinde gördü. Maçların ilk 15 dakikalarında 11 kez golle buluşan Sarı-Lacivertliler, son çeyrekte toplam 12 gol yedi. F.Bahçe genel olarak da yediği 28 golün 12'sini ilk yarılarda, 16'sını da 2. yarılarda kalesinde gördü.