**Hoca Nasrettin, bir gün zengin bir adamın cenazesinde hem tabutun yanında yürüyor hem de sesli sesli ağlıyormuş. Cenazeye katılanlardan biri onu teselli etmek için yaklaşmış. "Merhum akraban mıydı?" Molla cevap vermiş: Yok akrabam değildi, ondan ağlıyorum"
**Nasreddin Hoca olum döşeğindeymişi, eşine ''git en güzel elbiseni giy'' demiş. Eşi giyip gelmiş ''eee şimdi ne olacak demis?'' Nasreddin Hoca Azrail benim yerime seni beğenip seni alacak demiş...
**Nasredddin Hoca birgün tarlasında çalışırken, tarlasına bir öküz girerek bir hayli zarar verir. Eline bir sopa alan Hoca öküzün arkasından koşturur ama nafile. Ne kadar uğraşsa da bir türlü öküzü yakalayamaz.
Bir gün pazara gitmek için yola koyulan Hoca yolda tarlasına zarar veren öküzü bir arabaya koşulmuş olarak görür. Eline aldığı bir sopayla öküze girişir. Olanları seyreden öküzün sahibi şaşkınlıkla Hoca'ya:
-Aman Hocam ne yapıyorsun. Hayvana yazık değil mi? Benim öküzümden ne istersin? Hoca bir yandan vurmaya devam eder, bir yandan da:
-Bırak bre adam! Sen bu işe karışma. O kabahatini çok iyi bilir.
**Hoca eşeğine binmiş gidiyormuş.yolda 1 tanıdığı sormuş:
-hayrola hoca nereye gidiyorsun?
_Cuma namazına gidiyorum!
_nasıl olur bugün daha salı günlerden!
_böyle bir eşeğin olursa ancak Salı'dan yola çıkıp cuma namazına yetişebilirsin!
Konu aLfa tarafından (19.12.08 Saat 11:12 ) değiştirilmiştir.
Suskunluğum AsaLetimdendir.Her Lafa verecek cevabım var.Ama bir Lafa bakarım, Lafmı diye. Birde söyLeyene bakarım Adammı diye
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks