)) Gecen NL haberlerinde de cikmisti gulmekten yikildim ya daha neler gorecez bakalim
)))
Malezya'da pop-star yarışmalarına iddialı bir alternatif geldi.
![]()
İmam star adaylarından biri.
NTV
KUALA LUMPUR - Malezya, starını arıyor. Ancak bu kez yarışan şarkıcılar ya da mankenler değil, imamlar.
İmam-star yarışması, sadece Malezya'da değil, tüm dünyada büyük ilgi uyandırmış durumda..
Organizatörlerin amacı, Malezyalıların dine olan ilgisini artırmak ve topluma genç ve başarılı bir imam kazandırmak.
10 yarışmacı, her hafta farklı bir sınavdan geçiriliyor, dini bilgileri teste tabi tutuluyor.
SINAVLAR: CENAZE YIKAMAK, VAAZ VERMEK...
Cenaze yıkamak, toprağa vermek, Kuran-ı Kerim okumak, yasadışı motor yarışlarına katılan gençlere nasihatlarda bulunmak. Bu sınavlardan sadece birkaçı.
Yarışmacılar her Cuma başkent Kuala Lumpur'daki bir camide vaaz verme şansı da yakalıyor.
Yarışmaya Malezyalıların ilgisi büyük. İmam Muda şimdiden en çok izlenen programlar arasına girdi.
ÖDÜL HAC VE S. ARABİSTAN'DA EĞİTİM
30 Temmuz'da sona erecek yarışmayı kazanan kişi, Suudi Arabistan'da dini eğitim ve hac ödülü alacak.
Yarışmanın birincisi ayrıca Kuala Lumpur'da bir camide imam olma imkanına kavuşacak.
Bir el tutmak istersin ya bazen, yada birine sarılmak. Malesef izin vermez buna hayat. Kendine sarılmalısın sen de hayata inat !!
Can Yücel
)) Gecen NL haberlerinde de cikmisti gulmekten yikildim ya daha neler gorecez bakalim
)))
"Ölüm, mümin için hediyedir."
"*Zucht*"
Nerde kaldı din ahlak allah korkusu... ?
Popstar vb.programlar yayınlandıgı zaman herkes biryerden laf yetiştiriyordu..?
Özetle Hiçbir insan kınadıgı birşeyi yaşamadan ölmez...))
Konu CASPER_CASPER_ tarafından (19.07.10 Saat 12:49 ) değiştirilmiştir.
“Üzülme” der, Mevlana...
İstediğin bir şey olmuyorsa;Ya daha iyisi olacağı için...Ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur...
“Üzülme” der, Mevlana...
İstediğin bir şey olmuyorsa;Ya daha iyisi olacağı için...Ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur...
Yarismada ödüller var haccaa gitmek ve dini egitim vermek gibi, eger gercekten bu yardimlari yapmak istiyolarsa bunu yarisma olarak gündeme getirerek reyting ugruna genclerin onurunu kirmadanda yapabilirler. Yinede dilegim odur ki umarim olumlu yönde vermek istedikleri mesaji verirler.
Bir el tutmak istersin ya bazen, yada birine sarılmak. Malesef izin vermez buna hayat. Kendine sarılmalısın sen de hayata inat !!
Can Yücel
Malezya'nin farki nedir ki izin vermesin ? 'ilimli' seriat & demokrasi si ile dunyada tanilan bir ulke
Kuran sesi icin TV'lere kaldik isek, vah bizim halimize derim guzel kardesim. TV bize hatirlatmamasi gerekir, icimizdeki ses bize yetmesi gerekir.
Yakistiramiyorum bu sekilde yarismayi dinkardeslerime, bu konuda fikrim degismez![]()
"Ölüm, mümin için hediyedir."
"*Zucht*"
Yapımcıların düşüncelerini tabiki bilemeyiz insallah dediğiniz gibi bir çıkar uğruna dini alet etmek gibi birşey söz konusu değildir.Ayrıca melek malezyadan farkımız nedir diyorsun Türkiye sence müslüman bir ülkemi ?Başörtüsü yasak çoğu dini kitapları okumak yasak vs vs..
“Üzülme” der, Mevlana...
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks