Ispanyollarin kupayi almasina cok sevindim)) Hollanda'lilar berbat oynadilar ve haliyle de boyleeee maci kaybederler.. Iyi oldu onlara
)) iyi oyniyan aldi kapti kupayi ve yildizi
![]()
Total futbolun efendileri
Avrupa Şampiyonu İspanya, Hollanda'yı uzatmada Iniesta'nın golü ile devirerek tarihinde ilk kez Dünya Kupası kazandı. Faul ve kartların uçuştuğu maçta Heitinga kırmızı kart gördü
2010 Dünya Kupası finalinde İspanya, Hollanda'yı 117. dakikada Iniesta'nın golüyle yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu. İspanya, Avrupa Şampiyonluğu'na Dünya Kupası'nı eklerken 25 maç sonra yenilen Hollanda'nın payına üçüncü finalinde de hüzün düştü.
GOL
117. dakikada Torres'in soldan ortası savunmadan döndü. Ardından topu önünde bulan Fabregas'ın sola çıkardığı pası Iniesta ağlara gönderdi.
MAÇIN POZİSYONLARI
5. dakikada Xavi'nin ortasına Ramos'un kafasını Stekelenburg çeldi.
37'de Robben'in kornerinde Mathijsen topu ıskaladı.
+46'da Robben'in sağ çaprazdan vuruşunu Casillas kornere çeldi.
48'de Xavi'nin kornerinde Puyol'un kafasından seken topu ıskalayan Capdevilla idi.
70'de Jesus Navas'ın sağdan ortasında top Mathijsen'den sekti, bomboş pozisyondaki Villa topu Heitinga'ya nişanladı.
83'de Robben, Puyol'un hatasından yararlanarak savunmanın arkasına sarktı, karşı karşıya kaldığı Casillas gole izin vermedi.
95'de Iniesta'nın ara pasında Fabregas kaleciyle karşı karşıya kaldı, vuruşu Stekelenburg'un ayağından döndü. Hemen peşinden Mathijsen'in kafası boş kale yerine dışarı gitti.
KADER ANI
62'de Sneijder'in ara pasında Robben, Pique ve Capdevilla'nın hatasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleci Casillas açıyı kapatarak gole izin vermedi.
MAÇIN ADAMI
Andres Iniesta (İspanya)
Iniesta, takımına tarihinde ilk Dünya Kupası'nı kazandıran golü kaydetmesinin yanı sıra maç boyunca takımının en iyisiydi. 68 pasının 40'ında isabet bulan Barcelona'lı futbolcu 7 uzun pasının 2'sinde başarılıydı. Iniesta, 14 kilometre ile Xavi ile birlikte sahada en fazla koşan isimdi.
HAYAL KIRIKLIĞI
David Villa (İspanya)
Turnuvada attığı beş golle İspanya'yı finale kadar getiren Villa dünkü finalde adeta yokları oynadı. Altı şutunun sadece birinde kaleyi tutturan oyuncu, İspanya Milli Takımı'nın en golcü oyuncusu Raul'ün 44 gollük rekorunu egale etme ya da kırma şansını da tepti.
Sabah.com.tr
"Ölüm, mümin için hediyedir."
"*Zucht*"
Ispanyollarin kupayi almasina cok sevindim)) Hollanda'lilar berbat oynadilar ve haliyle de boyleeee maci kaybederler.. Iyi oldu onlara
)) iyi oyniyan aldi kapti kupayi ve yildizi
![]()
"*Zucht*"
meLek abla mutlulugunu anlıyabiliyorum..![]()
Bu konuda benden daha mutlu olan kisinin var oldugunu hic sanmiyorum![]()
![]()
![]()
![]()
"*Zucht*"
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks