ilk defa izledim. tesekkürler
Kolbastı (Hoptek) Nedir? Bu oyun küçük bir sokak olan Faroz'dan (şimdi mahalledir tabii) çıkmıştır.
Sözlü geleneğe göre 1930'lu yıllarda Faroz'lu Balıkçıların av sonrası bir araya gelip eğlence düzenlemeleri ile popülerlik kazanmış bu yüzden "Faroz Oyunu" olarak ta adlandırılmıştır.
1980'lerden sonra trabzon geneline yayılmıştır. Birçok figürü vardır.Şuanki konumuna asılında 1985’lerden sonra gelmiştir.
Oyunda bir çok figür vardır: Ağ atma/çekme, Olta atma, balık çekme, tokatlama, kalp masajı yapma, vazgeçilmez Türk figürü kılıç-kalkan, kürek çekme v.s. ,Avrupa’daki gençler, berak,rep,figurlerini de bu oyuna eklemeye başlamış.
Normalde gençler yere çömelerek bir halka oluşturacak şekilde oturur. Ve 2 şer kişi karşılıklı olarak oynar. Her 2'li grup bir figürü oynayıp, yerine geçerken yerine yenileri kalkar.
Kolbastı Video
Kimse bir şeyler ima etmesin, Kininiz Varsa Suratıma Kusun, Kusamıyorsanız Susun
![]()
Bacımın Örtüsü Batmakta Rezilin Gözüne; Acırım Tükürüğe Billahi Tükürsem Yüzüne!..
M.Akif Ersoy
iste bizim dans
artik dugunlerde ankara havasi yerine kolbasti oynaniyor.. (benim kaldigim yerde)
coook populer oldu..![]()
Ben teşekkür ederim en yakın zamanda kursa gidip öğreneceğim![]()
Kimse bir şeyler ima etmesin, Kininiz Varsa Suratıma Kusun, Kusamıyorsanız Susun
![]()
Bacımın Örtüsü Batmakta Rezilin Gözüne; Acırım Tükürüğe Billahi Tükürsem Yüzüne!..
M.Akif Ersoy
kursa ne gerek var.. sen gel buraya ben sana ogrettirimparada almam
![]()
Oraya gelebilsem kursu bedavaya getiririm zaten MelegimmPara almam diyorsun bir düşüneyim
![]()
![]()
![]()
M.Akif Ersoy
bazilari cok manyak oynuyor yaw..bi ben ogrenemedim..tskler
Suskunluğum AsaLetimdendir.Her Lafa verecek cevabım var.Ama bir Lafa bakarım, Lafmı diye. Birde söyLeyene bakarım Adammı diye
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks