Cok etkilendim okurken...
Sayende bir sey daha ogrenmis oldum...
Tsklerrrr canim
Bayraklı Baba: Çanakkale boğazını salla geçen osmanlı komutanı süleyman paşanın bayraktarıdır karacabey (bayraklı baba), o yıllarda bir çarpışmada o bölüğe ait bütün askerler şehit olmuştur sadece bölüğün bayraktarı karacabey kalmıştır. düşman askeri karacabeyi şehit edip bayrağımızı indirmek isterler gelibolu'dan ama karacabey duyanlara şaşkınlık verecek bir iş yapar ve kılıcıyla bayrağı keserek bayrağı yutar yani bayrağın düşman eline geçmesindense o bayrağı yutayı tercih eder. Daha sonra bu olayı duyanlar inanamazlar bu duruma bunun üzerine karacabey palsıyla karnını yarmış ve bayrağı ortaya çıkarmıştır ve karacabey ölürken ''Vatan sağolsun, benim mezarımdan hiçbir zaman Türk bayrağını eksik etmeyin, sonsuza dek mezarımda dalgalansın'' demiştir ve o zamandan bu yana geliboluda ki karacabeyin mezarının bulunduğu alana bayraklı baba adı verilmiştir ve şu anda 6 bin civarında büyüklü küçüklü bayrak bulunmaktadır bayraklı baba'da.
Bayrağa yapılan hakaretlerin doruğa çıktığı günümüzde bizim milletimizin gerektiği zaman bayrağına nasıl sahip çıktığının resmidir bu olay ve dünya devam ettikçede o kutsal bayrak hep o mukaddes şekliyle korunacaktır.
Ruhun şad olsun ey koca karacabey bu millet vasiyetini yerine getirmeye devam edecektir..
♫ ♥ ♪ sadece müzik...
![]()
Cok etkilendim okurken...
Sayende bir sey daha ogrenmis oldum...
Tsklerrrr canim
PaHa BiCiLMeZ DeGeRiMSiNiZ...!!!!
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks