Her geçen gün Linux dağıtımları popülerleşerek önem kazanıyor. Özellikle Ubuntu, Fedora, Parus ve Arch gibi öne çıkan dağıtımlar Windows kullanmaktan sıkılan kullanıcılar tarafından denenmek isteniyor ancak bir çoğu benzer hataları tekrarlıyor. Teknoloji sitesi ShiftDelete, bu konudaki yaygın hataları bir araya getirdi. İşte o hatalar;
Dağıtıcı Tarafından Hazırlanan Yardım Dosyaları
Yeni başlayan birçok kullanıcı hazırlanmış yardım dosyalarını okumadan soru sormaya geçiyor. Halbuki özellikle Ubuntu'nun resmi yardım sayfaları çok başaralı hazırlanmış. Bunun dışında Ubuntu Türkiye LoCo Takımı'nın da wiki sayfaları bir hayli başarılı.
Forum veya IRC Kanallardan Yardım Alınız
Yardım dosyalarından fayfalanmanıza rağmen sorununuzu çözemiyorsanız, kullandığınız dağıtımın forumlarından yada irc kanallarından faydalanabilirsiniz. Genel olarak yardım sever insanların kullandığı Linux konusunda yardım almanız büyük ihtimalle kolay olacaktır. Sistemin Verdiği Hataları Görmezden Gelmeyin
Linux'ta her hata, rapor edilmesi gereken bir sorun olmayabilir. Çıkan hatayı okuyarak sorununuzu basit bir şekilde çözebilirsiniz. Örneğin APT aracının vereceği "There are ‘n’ broken packages" uyarısı verdiğiniz komuta "-f" parametresini ekleyerek çözülebilecek basit bir sorundur.