Anketimiz: Sizce Türkiye'de kürt Sorununu Konuşulmaya Başlanılmasında etkili Faktör Hangisi

Katılımcı sayısı
22. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • AB Birliginin Baskısı kürt Sorununu Konuşmaya Zorlamıştır

5 22.73%
  • ABD nin Baskısı kürt Sorununu Konuşmaya Zorlamıştır

8 36.36%
  • pkk kürt Sorununu Konuşmaya Zorlamıştır

7 31.82%
  • Türk Halkı kürt Halkının Sorunlarını Konuşmak İstemiştir

0 0%
  • kürt Halkı Kendi Sorunlarını Anlatmaya Karar Vermiştir(işsizlik, egitim v.s)

2 9.09%
Sayfa 2 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu
11 den 20´e kadar. Toplam 49 Sayfa bulundu

Konu: Türkiye'de kürt Sorunu Tartışılması

PaPaTyA_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bu konu hakkında bi ton söylenecek, yazılıcak söz var aslında.. Ama işin özünde Şöyle Düşünüyorum: Burası Türkiye ise burda yaşayanlar Türk'tür. Hiçbir millete ayrıcalık verilemez.
    Doğuda yaşayanlar oradaki sıkıntılarından söz ediyorlar.. Bu zamana kadar Doğu ya bi çok yardımda hatta yatırımda bulunulmak istenmiş. Giden öğretmenler, doktorlar, iş adamları vs.. bi çok kişinin başına neler geldi hepiniz biliyorsunuz. O bölgede PKK olduğu sürece ve destekleyenler var olduğu sürece biz daha çoookk Kürt sorunu konusuruz. İşin çözümü yine Kürtlerin kendi içindedir.. PKK dışında sorun zaten yok.
    TC vatandaşı olarak herkes eşit haklara zaten sahip. Yaşayan her millete ayrı haklar verilirse sonumuz ne olurr: Bakınız.. Osmanlı'nın azınlıklara sağladığı haklardan sonraki durumu... O yüzden açılımlar, paketler vs.. asla desteklemiyorum. Kürtçe meselesine gelince.. Resmi dilimiz Türkçe'dir. Başka bir dili resmiyete getirmek kesinlikle doğru değildir. Zaten Halk istediği dili konuşuyor.. Bu ülkede yaşayıp belli bir yaşa gelmiş ve 1 kelime bile Türkçe bilmeyen Kürtler var.. Hayret ediyorum..
    Konu PaPaTyA_ tarafından (29.08.09 Saat 10:32 ) değiştirilmiştir.
    Sırrım da Sızım da Bir O'na Aşina..

alternatif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ayrı haklar verilecegini düşünmüyorum böyle bir şey kabul edilemez T.C devleti kimliği taşıyan herkes T.C vatandaşıdır ayrıcalıklı hak da ne demek asla ......

Fakat bölgede terörden maddi çıkar saglayanlar olduğuda unutulmamalıdır ,terör bahene edilerek bir çok aşiret silahlandırılmıştır bu aşiretler ellerinde ki bu gücü bırakmak istemedikleri için zaten terör tırmanmaktadır.

çok küçük bir detay

karqakol baskınları yapılıyor bölgede bu karakol baskınlarını halk bilmiyormu yapılacagını bu teröristler o evlerden çıkıyor toplanıyor karakol basıyorlar askerimizi şehit ediyorlar

bu halk kimin hizmetcisi orada bulunan terörden maddi kazanç saglayan insanların hizmetcisi.

onlarında eli kolu baglıdır aslında.

hatta bölgede terör nedeni ile çift maaş alan subaylardanda söz etmeden gecemiycem .Onlarda gerekini yapmaktan kaçınıyorlar 2 yıllık görev sürem dolsun kim ne yaparsa yapsın zihniyetindeler ama bir sonraki göreve gelecek subayı ve askerlerini düşünmüyolar .

2 yıl görev yaptığı süre içinde teröriste dokunmazsa teröristte ona dokunmuyor fakat daha da güçleniyor

falan filan yaz yaz bitmez
    Konu alternatif tarafından (29.08.09 Saat 10:36 ) değiştirilmiştir.

CASPER_CASPER_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Entries
    7

Alıntı devimsel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olayın özünü yansıtmışsın zaten CASPER_CASPER_ kardeşim.Ayrımız gayrımız yok! Bence kürt sorunu yok.PKK sorunu var bu sorunu başımıza musallat edenlerse emperyalist devletler.Bu emperyalist devletlerin çıbanbaşı dün İngiltere idi,bugün de ABD.Konuyu çok uzun açabilirim ama şimdilik bu kadarla yetiniyorum.Gerekirse daha ayrıntılı yazarım.Ama konu ile ilgili video paylaşmak daha akıllıca geliyor.Tüm forum üyelerine saygı ve sevgiler.

Haa...unutmadan bir Osmanlı Paşası (adını şu an hatırlamıyorum) "evde karınızla kavga etseniz altında İngiliz parmağı arayın" demiş. Bugün de ben diyorum ki: Evde karınızla kavga etseniz altında ABD yönetiminin parmağını arayın.

Güzel kardesim tsk ederim...ha bazı arkadaslar türkce bilmeyen kürtler var,Oraya giden dr.ögretmen hemseıre vs...baslarına neler gelıyor diyoruz..?
    Dogu ve guneydogu hakkında benım bildigim tek bir gercek var...
    Buraya gelende aglayarak gelir,giderken de aglayarak gider...
    Öncelıkle Pkk ve kürtler ayırt edilmelidir...Her Kürt pkk yanisi degildir...
    Ha pkk yanlisi yokmudur?Vardır...Bu da kişinin kendi istegine Kalmiştir...
    Sözde kürt acilimi diye ortaya atilan konu Dagdakileri indirme planıdır...
    Ve hiçkimse merak etmesin böyle birsey söz konusu olursa önce Guneydogu Bölgesinde MARDİN ayaklanacak...Politika bu Bugun bunlar söylendi yarın kimbilir neler denecek)))

PaPaTyA_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sevimli Hayalet Zaten bizde hepsi o yönde öyle düşünüyor gibi bişey demedik. Asla da tüm Kürtleri bundan sorumlu tutmak niyetinde değiliz, Kimseninde buna hakkı yok.
    Yani benim demek istediğim..maksat Doğu daki Sorunları çözmek ise her boyutunu düşünmeli. Bu zamana kdr çözmeye çalışılan sorunları PKK engellemedi mi? Bunu sorguluyorum.. Böyle paketlerle Kürtçe yı resmileştirmeye çalışmakla bu sorunlar biticek mi..? Hayır... Anlaşılamayan bu sanırım..
    Alternatif senin yazdıklarına da katılıyorum. O da yine başka bir boyut..
    Hatta gazetede çıkan bir yazıyı sizinle paylaşayım.. Yorumunu da size bırakıyorum..

27 senedir gazetecilik yapıyorum... Ve, çalışma hayatımın en enteresan "sansür" olaylarından biri geldi başıma... "Açılım"ı destekleyen arkadaşların, iyi okumasını öneririm.

*

Tatilden döndüm...

"Kürtçe" başlıklı

bir yazı yazdım.

Bugün çıkacaktı.

*

Şöyle başlıyordu:

"Kimimiz Türk, kimimiz Kürt, kimimiz Laz, kimimiz Çerkez... Yahudimiz, Rumumuz, Ermenimiz, Rus gelinlerimiz, Alman damatlarımız; uzatmayayım, ’mozaik’ derler, değiliz aslında, ’ebru’yuz, koskoca bir aileyiz... Ve, ortak bir vatanımız, ortak bir resmi dilimiz var bizim; Türkçe... Bizi, biz yapan."

*

Şöyle devam ediyordu:

"Dünyaya entegreyiz; İngilizce de öğreniriz, Japonca da... Elbette, anadilini de, mesela Kürtçeyi de öğrenmek en doğal hakkıdır yurttaşların... Ama, bu doğal hakkı, ’açılım’ adı altında, ’resmi dil’ haline dönüştürmeye çalışmak, bizi biz olmaktan çıkarmaz mı? ’Bizi bize yabancı’ hale getirmez mi? İki lisanlı toplum olursak eğer... Birlikte yaşamak isteyen, sorunlarını konuşa konuşa çözme iddiasında olan, ancak, birbirinin dilinden anlamayan bir toplumu, hangi tutkal bir arada tutabilir?"

*

Ve, şöyle bitiyordu:

"Silahla beceremeyen bölücülerin tuzağına düşmemeli Türkiye... Kanın durması için teröriste bile şefkat gösterilebilir; bakarsın, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır... Fakat, farklı dil, kardeşi kardeşe yabancı haline getirir, ki, terörden tehlikelidir."

*

Yazı buydu.

Peki "sansür" nerede?

Şurada...

*

Yazıyı Kürtçe yazmak istedim!

Hayır...

Amacım, Türkiye’nin en etkin gazetesinde ilk Kürtçe makaleyi yazan kişi olmak değildi... Yukarıdaki satırları okuyacaktınız ve anlamayacaktınız.

Amacım işte buydu.

*

Araya "ikinci resmi lisan" girdiğinde... Farklı etnik gruplara mensup olan, ancak, Türkçe konuşarak, Türkçe yazarak, Türkçe okuyarak "anlaşan" bir toplumun, nasıl aniden birbirine yabancılaşacağını görecektik...

Kanıtı da, bu yazı olacaktı.

*

E hani sansür?

Buyrun...

*
    Kürtçe bilmediğim için, Türkiye Çevirmenler Derneği’ne başvurdum, "Bu yazıyı Kürtçeye çevirmek istiyorum" dedim. "Hay hay" dediler, İstanbul’daki "yeminli tercüme bürosu"nun telefonlarını verdiler. Aradım... "Hay hay" dediler, Kürtçe tercüman bulmak için iki gün izin istediler ve çevirme ücretinin de 180 lira artı KDV olduğunu belirttiler... "Hay hay" dedim, fatura bilgilerimi gönderdim, yazımın Kürtçe tercümesini beklemeye başladım.

*

İki gün sonra... Türkiye Çevirmenler Derneği’nden aradılar... "Kürtçe tercüman bulduklarını, hatta 8 tane Kürtçe tercümana başvurduklarını, ancak 8 tercümanın da bu yazıyı Kürtçeye çevirmek istemediğini" söylediler...

*

Allah Allah!

Niye birader?

"Yazının içeriğini uygun bulmamışlar!"

*

(Bu arkadaşlar "yeminli" tercüman ama, yeminleri bi acayip... İçeriğini beğenirlerse, tercüme ediyorlar, beğenmiyorlarsa, etmiyorlar... Sanırsın, tercüman değil,
    sansür kurulu!)

*

İşte böyle...

Terör, bizi bölemez.

Lisan, böler.

Cart diye.

*

Bizi bize yabancı eder.

Kanıtı da bu yazı.

YILMAZ ÖZDİL
    Sırrım da Sızım da Bir O'na Aşina..

CASPER_CASPER_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Entries
    7

Sevimli Hayalet Zaten bizde hepsi o yönde öyle düşünüyor gibi bişey demedik. Asla da tüm Kürtleri bundan sorumlu tutmak niyetinde değiliz, Kimseninde buna hakkı yok.
    Yani benim demek istediğim..maksat Doğu daki Sorunları çözmek ise her boyutunu düşünmeli. Bu zamana kdr çözmeye çalışılan sorunları PKK engellemedi mi? Bunu sorguluyorum..

Papatyajim Bugune kadar cözülmeye calısılan sorunlari pkk engelledi...
    Ve inan Bu pkk belasinin zarari en cok yöre halkına bize yansidi...
    Biri ortaya bir konu atar herkes fikrini söyler...ama herkesin konuya bakıs acisi farkli olar öyle degilmi..
    Bes parmagin besi bir degil...

devimsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yazılanları okudum,katıldıklarım var,katılmadıklarım (alternatif arkadaşın bazı görüşleri) var.bu konuda ayrıntılı bir ileti yazacağım.yazdığım bu yazıyı editleyeceğim.

alternatif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

öncelikle konu ilgili fikir beyan eden tüm katılımcılara çok tesekkür ediyorum,inanıyorum ki konuşmak çok güzel ,belki bazı insanlara göre boş konuşuyor da gelebiliriz inanın bana konuşmakla en güzelini yapıyoruz

papatya seni tebrik ediyorum arkadasım senin nazarında mevsim ve felicita yıda ayrıca konuya gösterdikleri ilgi ve alakaları sebebi ile teşekkür ediyorum konuyla ilgilinen bir hanım görmek çok hoş bir şey konuşuyoruz ,konuşabiliyoruz boş konuşmuyoruz gereksiz lak laklarla zaman öldürmüyoruz

ve casper

ilk kez çok değer verdiğim bir perfonmans sergiledin desem yeridir senide ayrıca tebrik ediyorum çok zaman fikir uyuşmazlığı yaşasak bile fikirlerimizi koşuşturmak bu forumda ayrıca mutluluk verici .Her kürt pkk yanlısı değildir dogrudur fakat çok kürt pkk yanlısıdır bu da başka bir gercektir.

ve devimsel

buyur editle kardeşim bana vereceğin her saglıklı bilgiye açım ,fakat düşüncelerimizi acıklarken kimimizin deger verdiği insanlara saygı boyutunu aşmazsak çok iyi olur benim saygı duyduğuma sen senin saygı duyduğuna ben hakaret edersem dolaysı ile bu hakaretleri üstümüze alınmış oluruz yazının bu konu ile ilgili değildi .

hepimiz farklı kültürlerle yetiştik ,farklı egitimleri aldık. hatta bir çogumuz eğitim dahi almadık kendi kendimizi yetiştirdik kendimize göre fikirler yeşerttik

tekrar teşekkürler

kürtçe resmi dil olamaz ki hangi dil kürtçe diye bir dil yok ortada her ilde neredeyse farklı farklı diller konuşuluyor böyle bir ortamda dilden bahsetmek yanlış olur ama böyle bir sorunumuz olduğunu kabul etmek gerekir kürtce resmi dil olamaz kanısındayım .
    şunu sorabilirsiniz heryerde anlaşılan bir kürtçe olsaydı resmi dil olabilirmi sence alternatif derseniz olabilir derim.

yada farklı bir pencereden bakalım olaya biz türkler kendini türk hissedenler türklük için yaşayanlar o bölgede yaşıyor olsa idik ve ülkemizin resmi dili başka bir dil olsa idi nasıl hissederdik buna cevap arayalım.İşte o zaman gerekli cevabı da bulmuş oluruz yani kendimiz için ne istiyorsak karşımızdaki yanımızdaki ,sagımızdaki,solumuzdaki içinde onu istemekten bahsediyorum

konu içeriği hakkında ki düşüncem ise çok acık ve net , aslında bir o kadar da yazmaya utanıyorum ama tek gercek de bu pkk olmamış olsaydı 35 bin insan can vermemiş olsaydı bugün bu konular konuşuluyor olmayacaktı geldiği gibi gidecekti hep şu sözü duyarız aglamayan çocuğu meme verilmez millet olarak aglamakla kalmadık kanlar akıttık rezillik burada .
    Konu alternatif tarafından (31.08.09 Saat 02:17 ) değiştirilmiştir.

LAViNYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Entries
    7

Yasasin halklarin kardesligi..
    Bir el tutmak istersin ya bazen, yada birine sarılmak. Malesef izin vermez buna hayat. Kendine sarılmalısın sen de hayata inat !!
    Can Yücel

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Entries
    12

Merhaba,

Konu disi... Arkadaslar, duygulanmadim degil... boyle bir "tartisilcak ve zor" bir konuyu, bu sekilde konusabiliyorsunuz.. birbirinizi kirmadan, hakaretsiz, dovmeden, gercek paylasim gormek... Ilk konuyu gordugum zaman, dedimki, bak gene birsey olcak, birisi kendini tutamicak... ve mesbur kalcaz konuyu kapatmaya ve buda paylasimi durdurcak bir sekilde. HEPINIZI tebrik ederim, boyle olgun ve objectif sekilde bu konuyu konusiyorsunuz burda vede ornekler veriyorsunuz.. Paylasim budur iste... Sizlerle Paylasmak istedim... Devamini beklerim...

Yukarda yazdiklarinizi cok ilgiyle takip ediyorum, bizler burda uzaktan ( yurt disi ) goriyoruz herseyi, media bizim gozumuz oliyor ve tabiki buda herzaman dogru olan degildir. Kurt arkadaslarim da var vede daha olcaktirda. Ben insanlara kendi kisiligine gore bakarim, bir toplum adina onun hakkinda karar almam, bir tane kurt birisini oldurduse, tum kurtlerin hepsi katil diyemezsin... denilmezde. Devam edin lutfen konuyla...

Saygilarimla,

Ufuk
    Saygilarimla,

Ufuk

-@- Saygi ve Sevgi -@-

devimsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı alternatif´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle konu ilgili fikir beyan eden tüm katılımcılara çok tesekkür ediyorum,inanıyorum ki konuşmak çok güzel ,belki bazı insanlara göre boş konuşuyor da gelebiliriz inanın bana konuşmakla en güzelini yapıyoruz

...

ve devimsel

buyur editle kardeşim bana vereceğin her saglıklı bilgiye açım ,fakat düşüncelerimizi acıklarken kimimizin deger verdiği insanlara saygı boyutunu aşmazsak çok iyi olur benim saygı duyduğuma sen senin saygı duyduğuna ben hakaret edersem dolaysı ile bu hakaretleri üstümüze alınmış oluruz yazının bu konu ile ilgili değildi .

hepimiz farklı kültürlerle yetiştik ,farklı egitimleri aldık. hatta bir çogumuz eğitim dahi almadık kendi kendimizi yetiştirdik kendimize göre fikirler yeşerttik

tekrar teşekkürler.
    Bu konudaki benim düşüncelerimi öğrenmek istiyorsan tabi ki seve seve anlatırım.
    Aslında tartışmaya çalıştığımız konu çok derin bir konu.Yakın tarihi ve olayların özünü iyi kavramak gerekiyor.Her türk gencinin emperyalizmi iyi bellemesi gerekiyor.
    Yüce Türk,Ulu önderimiz Atatürk:
    "En büyük düşman, düşmanların düşmanı, ne falan ne de filan Milletler; bilakis bu, adeta her tarafı kaplamış ve saltanat halinde bütün dünyaya hakim olan kapitalizm afeti ve onun çocuğu olan emperyalizmdir. " diyor.

Arkadaşlar Bizden 20 yaş daha büyük olanlarımız hep söyler bizim zamanımızda böyle bir sorun yoktu derler .Peki sorun konuşulmadığı içinmi yoktu yoksa böyle bir sorun sonradan mı çıktı.
    Emperyalist devletlerin (ABD,İngiltere,Almanya,Fransa,İtalya,....) düşünce sistemi biz doğuluların düşünce sisteminden çok farklı.En büyük fark bu devletler gerçek anlamda ırkçıdır.Olaylara duygusal değil çıkarları doğrultusunda yaklaşırlar ve kendi çıkarları için en az 100 yıllık plan yaparlar.Balık hafızalı değillerdir,günü gelince adım adım planlarını uygulamaya koyarlar.Söz gelimi bir ülkenin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini işgal etmek için aceleci davranmazlar,hemen asker gönderip o ülkeyle savaşmazlar,soğukkanlıdırlar.
    Ülkeyi işgal edecekleri günü sabırla beklerler.İyi bir satranç ustasıdırlar.Osmanlı Devleti kendi toprakları içinde petrol var mı? yok mu? ne işe yarar? bilmezken bu uyanıklar biliyorlardı.Bir ülkeyi işgal etmek için önce insan gücüyle savaşıp maddi ve manevi çok kayıp vermekdense,o ülkeyi önce içeriden işgal ederler.Yani önce beyinler işgal edilir,kendilerine yandaş guruplar oluşturulur.Osmanlının yıkımında da böyle olmuştur.Daha önce Türklerden daha rahat konumda olan Rumlar,Ermeniler,Yahudiler ve hatta Türkler Türklere karşı kışkırtılmıştır.(Kaynak)Emperyalizmin en önemli iki silahı ne uçaksavar mermisi ne de atom bombasıdır.Etnik milliyetçiliği kışkırtmak ve dini kullanmaktır.Yeri gelir tarikatları destekler tarikatlarla halkı böler,gerekirse kendileri tarikat kurarlar yeri gelir mezhepleri birbirine düşürür.Ülke ne zaman yaralı bir ceylan gibi güçten kuvvetten düşerse o zaman bu akbabalar hemen üstüne çullanırlar.
    Ulu önder Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdudtan sonra da iç isyanlar (İngilizlerin desteklediği Şeyh Said'in çıkardığı Şeyh said isyanı gibi) başgösterdi bunların kaynağıda emperyalizmdi.
    Bir ülkenin onurlu,dik durabilmesi,ekonomisinin gelişmesi ancak ve ancak tam bağımsızlığıyla olabilir.
    Yine Ulu Önderimiz Atatürk: "Tam bağımsızlık demek, kuşkusuz siyasal, maliye, ekonomi, adalet, askerlik,
    kültür... gibi her alanda bağımsızlık ve tam özgürlük demektir.
    Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, ulusun ve ülkenin
    gerçek anlamıyla bütün bağımsızlığından yoksunluğu demektir." diyor.
    Tam bağımsız bir Türkiye yaratmak içinde boş durmuyor,emperyalist devletlerden ve onların kuruluşlarından (Dünya bankası,IMF gibi) hiç yardım almadan Kemalist ekonomi modeli (Karma ekonomik model:Kısaca özel sektörün yatırım yapamadığı - örneğin savaştan çıkan yoksul halkın sermaye birikimi olmadığı için devlet kendisi şeker fabrikası kurmak zorunda kalmıştır. - ve stratejik önemi olan (elektrik,haberleşme,demiryolu gibi.) alanlarda devletin yatırım yapması ve özel sektöründe desteklenmesi diyebiliriz.) ile ülkeyi yeniden inşa ediyor.Türkiye kendi uçağını yapıyor Atatürk sayesinde.Ülke demiryollarıyla döşeniyor.(Atatürk öldükden sonra demiryoluna önem verilmiyor)
    Atatürk'ün yaptığı yatırımlara baktığımızda da belirli bir bölgede yoğunlaşmadığını yatırımlarını (kurduğu fabrikalar) yedi bölgeye yaydığını ve bırakınız illeri ilçelere yatırım yaptığını görüyoruz.

(ATATÜRK'ÜN KURDUĞU KURUM ve KURULUŞLAR: Anadolu Ajansı
    Ankara Hukuk Fakültesi
    Ankara Orman Çiftliği
    Bursa Merinos Halı Fabrikası
    Çocuk Esirgeme Kurumu
    Demiryolları ve Limanlar Genel Müdürlüğü
    Devlet Hava Yolları
    Devlet İstatistik Enstitüsü
    Elektrik İşleri Etüt İdaresi
    Etibank
    Halkevleri
    İşbankası
    Maden Tetkik Arama Enstitüsü (MTA)
    Merkez Bankası
    Merkez Hıfzısıha Enstitüsü
    Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı
    Sanayi ve Maadin Bankası
    Sümerbank
    Türk Dil Kurumu
    Türk Kuşu
    Türk Tarih Kurumu
    Türkiye Cumuriyeti Ziraat Bankası
    Türkiye Şeker Fabrikaları
    Uluslararası İzmir Fuarı
    Ziraat Okulları ve Yüksek Ziraat Enstitüsü)

[Türkiye İş Bankası açılmış ve böylece ulusal bankacılığın ilk adımı atılmıştır.
    Uşak’ta şeker fabrikası kurulmuştur.
    Kayseri’de uçak fabrikası kurulmuştur.
    Bünyan Dokuma Fabrikası açılmıştır.
    Ereğli Bez Fabrikası açılmıştır.
    Nazilli Bez Fabrikası açılmıştır.
    Aşar vergisi kaldırılmış ve Türk köylüsü ağır bir yükten kurtarılmıştır.
    Anadolu Demiryolları satın alınarak Ulusallaştırılmıştır.
    Ulusal Ekonomi ve Araştırma Kurumu kurulmuştur.
    Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kurulmuştur.
    Gemlik Suni İpek Fabrikası, Bursa Merinos Fabrikası, Kayseri İplik ve Bez Fabrikası, Eskişehir Şeker Fabrikası gibi pek çok kurum ve kuruluş oluşturulmuştur.
    Ticaret ve Sanayi Odaları kurulmuş, daha sonra da Türkiye Ticaret ve Sanayi Odaları Kongresi toplanmıştır.
    Bakırköy Bez fabrikası, Isparta Kükürt ve Gülyağı Fabrikası, Turhal Tütün Fabrikası açılmıştır.
    İzmit Birinci Kağıt ve Karton Fabrikası, Karabük Demir ve Çelik Fabrikası kurulmuştur.
    Ereğli Kömür Şirketi, Sirkeci - Edirne Demiryolu Şirketi devletçe satın alınmıştır.
    T.C. Ziraat Bankası yeniden kurulmuştur.
    İstatistik Umum Müdürlüğü kurulmuştur.
    Hükümete iktisadi konularda fikir vermek amacıyla çeşitli meslek kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan Ali İktisat Meclisi kurulmuştur.
    Birinci ve İkinci Kalkınma Planları oluşturulmuştur.
    1927 Yılında Teşviki Sanayi Kanunu çıkarılmıştır.
    1930 Yılında Sanayi Kongresi, 1931 yılında da Ziraat Kongresi toplanmıştır ]
    Bunların yanında Atatürk'ün en önem verdiği konuların başında toprak reformu gelir.Bunun için Atatürk öncelikle ortaçağ kalıntısı olan aşiret düzeninin ve ağalığın yıkılması gerektiğini belirtmiş doğu ve güneydoğudaki aşiret önde gelenlerinin değişik illere yerleştirilmesi gerektiğini belirtmiştir.
    Peki Atatürk'ün vafatından sonra ne olmuştur.
    2. Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru 1945 yılında Sovyetler Birliği lideri Stalin'in Türkiye'den Kars, Artvin ve Ardahan'ı ve Boğazlarda askeri üs istemesi üzerine, Milli Şef de ABD'den askeri destek istemişti. (Not: Bir diğer görüşe göre de Sovyetlerin böyle bir talebi yoktu,Amerika'nın kendi çıkarları için uydurduğu bir yalandı.) Bu desteği vermeye hazır olduğunu belirten ABD, Truman Doktrini ile yardıma başlamıştı ama karşılığında Türkiye'de serbest seçimlere dayanan demokrasi düzeninin yerleştirilmesini ve Milli Şeflik, "5 yıllık kalkınma planları" ve "Köy Enstitüleri"leri gibi Sovyet taklidi uygulamaların kaldırılmasını talep etti. (Ayrıca bakınız Köy enstitüleri için KAYNAK1 , KAYNAK2 ve KAYNAK3)
    1946 yılında hükümetin yaklaşan seçimleri yitirme kaygısıyla CHP içinden muhalif milletvekillerinin başını çektiği örgütlü muhalefetin kampanyasıyla, müfredatında ve yapılanmasında kuruluş amaçlarından uzaklaşan değişiklikler yapıldı. İlerleyen yıllarda da, daha önceleri sıkı sıkıya bağlı olduğu "iş için iş içinde eğitim" ilkesinden uzaklaştırıldı. Önceleri yaratıcılığın ön plana çıktığı eğitim anlayışının yerine giderek geleneksel, ezberci eğitimin yerleştiği öğretmen okullarına dönüştürülerek 1954'te kapatıldılar.
    Cumhuriyet Halk Partisi içinden Köylüyü Topraklandırma Yasasına karşı çıkan bir kesim milletvekili Demokrat Partiyi kurdu. Bu parlementerler içinde Atatürk Devrimlerine karşı olup tek parti diktatörlükünde bu düşüncelerini açığa vuramayanlar olduğu, Atatürk devrimlerine muhalefet hisleri besleyen ancak bu karşıtlıklarını ortaya koymaya cesaret edemeyen siyasi ve toplumsal yapının bir karşı devrim atağı başlatarak Köy Enstitülerinin kapatılmasını sağladığı iddia edilmiştir.
    İşte sizlerle kısaca paylaşmaya çalıştığım işin özünün bam teli burada yatmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti toprak reformunu sağlayabilseydi,aşiret düzenini yıkıp ağalığı tasviye edebilseydi ve köy enstitüleri devam edebilseydi Türkiye aydınlanmasını büyük olasılıkla tamamlayabilecek,insanlarımız arasındaki varsıl,yoksul ayrımı bu denli derin olmayacaktı.DP ile başlayan çok partili dönemle birlikte kim iktidara geldiyse hiçbiri toprak reformundan söz etmedi (Rahmetli Ecevit hariç) ve hepsinin meclise taşıdığı doğu ve güneydoğu kökenli milletvekilleri ne hikmettir ki bir aşiretin önde geleni oldu hep. (Örneğin hemen aklıma gelen DYP'den Sedat Bucak,AKP'den Dengir Mir Mehmet Fırat,DTP'den Ahmet Türk - Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama geçenlerde duyduğum bir habere göre DTP'li Ahmet Türk'ün 100.000 dönüm arazisi varmış bu adam mı sözde kürdün hakkını arayacak adam.)
    İşte bu feodal düzeni yıkamadığımız içindir ki doğudan,güneydoğudan gelip hepimizin başına vekil olan bu insanlar oradaki insanları topraksız bıraktıkları gibi,bölgelerinin yatırımlarıyla da ilgilenmemişler ve günlerini gün etmişlerdir. (Güneydoğuda yapılan aşiret düğünlerini ve havaya saçılan dolarları görüyoruz.)
    Aç insan ne yapar,şehirlerin varoşlarına sığınır peki iş yoksa şehir onu besler mi? Peki işsiz insan suç işlemez mi? Bu sorulara da yanıt aramamız gerekiyor.Yani demek istediğim PKK terörünün asıl nedeni oradaki insanların topraksız,işsiz,aşsız,eğitimsiz olmalarından kaynaklanıyor.Sorun bakalım İbrahim Tatlıses'e,Yılmaz Erdoğan'a kürt sorunu var deyip eline silah alıp dağa çıkarlar mı?
    Olay kürt sorunu mürt sorunu değil! Asıl olay yapılması gerekeni (toprak reformu ve yatırım) zamanında yapamama olayıdır.
    İşte burada ermeni asıllı Artin Agopyan (namı diğer ABDullah Öcalan) SBF'de öğrenciyken ABD'ye gidiyor ne oluyorsa döndükden sonra oluyor.1980 öncesinde kurduğu örgüt adam öldürmeye başlıyor ve gazetelere "Apocular 2 kişiyi katletti","Apocular 3 kişiyi daha vurdu" şeklinde haberler çıkıyor.Daha sonra 1982 ya da 83 de PKK adıyla Apo'nun başta olduğu örgüt yine terör yapıyor. Suriye,İran,Irak günlük düşünüp bu terör örgütüne kucak açıyor.İran daha sonra ayıkıyor şimdi onlarda PJAK'la (PKK'nın diğer kolu) çarpışıyor.Suriye Türkiye'nin baskısıyla Apo'yu sınırdışı etmek zorunda kalıyor.Yunanistan PKK'nın kamp kurmalarına izin veriyor.PKK Avrupanın bir çok yerinde temsilcilik açıyor.PKK Danimarka'da Roj TV yi kuruyor.Amerika silahlandırıyor,israil eğitiyor.Peki neden? Kürdün kara kaşına kara gözüne mi hasret bunlar? Yoksa Irak'a Amerika'nın getirdiği demokrasinin Türkiye'ye de gelmesi için mi yapılıyor bu destekler?
    Bunların bir nedeni var bizim aymazlar da bu duruma bilerek ya da bilmeyerek destek oldular ve oluyorlar.
    2.Israil devletinin (Sözde kürdistan) kurulmasıdır hedeflenen.(Unutmayınız ki kürdistan diye Barzani'nin dillendirdiği,ABD'nin haritasını yaptığı topraklar İsrail içinde vadedilmiş topraklardır.İsrail boşuna Urfa'dan dönümlerce toprak almıyor,PKK'yı boşuna eğitmiyor.
    Başbakan'da mayınlı arazilerin temiliği ihalesini boşuna Israil'e vermiyordur sanırım.
    Bu mayınlı arazilerin altının petrol rezervi olduğu haberi de yakın bir zamanda çıktı.)

Peki nedir bu kürt açılımı?
    Valla nedir bende bilmiyorum başbakan söylesede bilsek.
    Her insan kendi köken dilini konuşabilmeli buna bir diyeceğimiz yok.Laz lazcasını kendi arasında,mahallesinde evinde konuşsun.Kürt kürtçesini kendi arasında mahallesinde konuşsun.Hatta devletin denetiminde T.C. sınırları içinde kendi Radyo - tv yayınlarını da yapsınlar,özel dil okullarında yerel dillerini öğrenmeleri de sorun değil.
    Ama 2. resmi dil olarak Kürtçe'yi dayatmak,devletin Kürtçe eğitim veren okul açmasını istemek,Kürtçe ad konulmasını istemek,devletin kürtçe Televizyon kanalı açmasını istemek (hamdolsunTayyip bey TRT6'yı açtı) akla mantığa ve ulus devlet yapısına aykırı.
    Bu kürt açılımı içinde sormak lazım AKP ve DTP'lilere toprak reformu da varmıymış.Doğu ve Güneydoğu'nun ağalık düzeni de tasviye edilecekmiymiş.Ben açılım diye buna derim.

Öncelikle topraksız köylüye toprak verin.Irak'ı da bombalayan uçakların kalktığı Incirlik üssünü kapatın.Nato'dan çıkın.Milli Savunma Bakanlığında'ki ve Milli Eğitim bakanlığındaki ABD danışman bürolarını kapatıp evlerine bir postalayın bakalım.Dış borçları ödemeyi dondurun,iç borçların ödemesini 10 yıl vadeye yayın ve burdan elde edeceğiniz gelirle Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım seferberliği adı altında yatırım başlatın ve özel sektöre de deyin ki: Güneydoğuya her kim yatırım yaparsa 5 yıl tek kuruş vergi almıyorum.5 yıl elektrik bedava su bedava arazi de benden deyin bakalım.Terör merör kalıyor mu?

Bu söylediklerim yapılırsa barış ve kardeşliği sağlamak o kadar zor olmayacaktır.
    Bir evde bile eve sadece erkek ekmek getiriyorsa kadın işsizse,erkeğin eve getirdiği para azalınca ilişkide de bozulmalar başlar.Erkek bir de işsiz kalırsa o yuva dağılır.
    Ülkeler de öyledir.Her alanda tam bağımsız güçlü Türkiye'yi kurmadığımız sürece sorunlar,hazımsızlıklar olacaktır.Bunun için milli iradeyi yansıtan hükümetlerin ülke çıkarlarına zarar vermeyecek politikalar gütmesi gerekir.

Ulu Önderimiz Atatürk:
    Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir.
    diyor.

Türkiye Cumhuriyetini kim kurdu?
    Türk,Kürt,Laz,Çerkes,Ermeni,Boşnak,Arap,Gürcü,...
    Peki bunlar Türkiye'de yaşayan halklar mı?
    Evet...
    İşte bunların hepsine birden Türk Milleti denir.
    Türk Milleti büyük bir millettir.Diğer büyük milletler gibi.

Büyük milletler bir ırmağa (nehire) benzer,değişik kollardan akıp gelen dereler birleşip ırmağı oluşturur.Büyük milletlerde ırmaklar gibi değişik etnik grupların birleşmesiyle oluşur.Birbirlerinden kız alıp,kız verirler
    nasıl ki bir ırmağı oluşturan dereleri yeniden ayıramazsanız büyük milletleri de bölemezsiniz.
    Türk milleti de büyüzden bölünmez!
    Kökenine bakacak olursak emmimiz Türkse,dayımız Kürttür,eniştemiz Lazsa,yengemiz Araptır.
    Türk Milleti hepimiz için bir tutkaldır.

Oluşturulan sözde yapay gündemler (kürt açılımı gibi) ülkenin enerjisini tüketiyor,emperyalizm akbaba gibidir.Bunu unutmayın!

Sizce Türkiye'de kürt Sorunu Tartışılması Hangi Zorlama ile Olmuştur
    Türkiye de Kürt açılımı zorlaması tabii ki ABD'nin AKP'ye baskısıyla olmuştur.Çünkü ABD'nin BOP Projesinin bir ayağıdır bu kürt açılımı safsatası.
    Konu devimsel tarafından (31.08.09 Saat 08:29 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgisi

Uye Bu Konuya Bakiyor

Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)