Resmi nikah olmadan Imam nikahi yapilmasini tastiklemiyorum, fakat bu durumda sadece Imam nikahi varsa Allah katinda evlidirler, tabiki tazminat verilmesi gerekiyor.
evet odenmeli
hayir odenmemeli
diger.....
Meslis'te imam nikahli ese tazminat odenmesi ongoren duzenleme gundeme geldi...
PaHa BiCiLMeZ DeGeRiMSiNiZ...!!!!
Resmi nikah olmadan Imam nikahi yapilmasini tastiklemiyorum, fakat bu durumda sadece Imam nikahi varsa Allah katinda evlidirler, tabiki tazminat verilmesi gerekiyor.
Konu TUGBA tarafından (05.12.08 Saat 17:57 ) değiştirilmiştir.
RaR SifreLerim: www.alemim.net Yada www.alemim.nl
İmam veya Resmi nıkah hiç farketmez...
İmam Nikahlı ese tazmınat ödenmeli....
Resmi nikahlı eşe tazminat ödemiyor bir çok kişi kaldıki imam nikahı. Alsın 3-5 hanım olmadı harem kursun sonra tazminat ödenecek diye mi beklensin? Saçmalık bence Allah başa vermesin. Ben imam nikahlı karıma tazminat ödemezdim hatta imam nikahı yapmazdım. Kısaca hayır.
Kimse bir şeyler ima etmesin, Kininiz Varsa Suratıma Kusun, Kusamıyorsanız Susun
![]()
Bacımın Örtüsü Batmakta Rezilin Gözüne; Acırım Tükürüğe Billahi Tükürsem Yüzüne!..
M.Akif Ersoy
walla odenmelidir cunki sonucda evli tek olmuyan sey resmi nikahdir bi haber programinda da Gormusdum Buna benzer bir haber artik imam nikahida resmi nikah kadar gecerliymis yasalarda!!
HOS fOrumlar.. ellerinnize KOLlariniza PArmaklariniza SAGLIk..
Tweety
Ya eğer bir kadın ikinci üçüncü eş olmayı kendi hür iradesi ile kabul ediyorsa bence kadın yargılanmamalı ama eğer erkek kadının rızası olmadan böyle birşey yapıyorsa yada dayatıyorsa buda zaten ALLAH katında haramdır kıt bilgimle.
Eğerki kadın eşi ise zaten erkeğin onu mağdur etmemek borcu ve yükümlülüğüdür.
Onun için çok eşliğe HAYIR desemde eşini mağdur etmemeli.
imam nikahi vardir ama bugunler erkekler kolaylarina geldigi icin imam nikahini seciyor ama o bitince ne oluyor ? ne maddi ne manevi birsey kanitlanamiyor ve odenmiyor bunuda o nikahla yasayan kadinlar hak ediyor bence once resmi nikah istesinler evlenmeden once 2 3 es olarak gitmesinler odenirse daha cok cocuk ordada kalcak kadinlar aldatilcak odenmesin odenmesinde kadinlar akillansin kendilerini ezdirmesinler
Kadinin ihtiyaci varsa ödenmeli diye düsünüyorum ama söylendigi gibi böyle birsey yasal olunca imam nikahininda yasal olmasi ortaya cikabilir ki ona karsiyim
Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın!Mustafa Kemal Atatürk
imam nikahini bu kadar kucumsenmemeli diye dusunuyorum.. Simdiki zamanda erkekler bu durumu istismar ediyor ayri bi konu ama eger insan Allah katinda nikahli oldugunu dusunup bunun bilinci altindaysa zaten o esi hicbir sekilde magdur birakmaz..
Kesinlikle tazminat verilmeli..
|^ beN hayaTı çevRimdıŞı yaşıyoRum seN beNi engeLLesen ne oLur !!
Bencede ödenmeli ama zaten şu var Erkek erkekliğini bildiği zaman zaten kadını mağdur etmez kaldıki kadın içinde geçerli bu.
İmam nikahı ortaya çıktığı zamanda sanırım güney doğuda baya bi çok eşlilik olucak o zaman napcak meclis merak ediyorum1 Erkeğe 4 Eş diyebilirmiki :P:P:P
KraLLaRa CeVaP VeRiYoRuM SoYTaRıLaRa DeĞiL !!!
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks