Odenmelı..resmı evlılık yapmadım hıcbır hak ıddıa edemez dıye dusunup kadını magdur bırakıyorsa allah katında hesabını verır..kadınlarda boyle durumlarla karsılasmamak ıcın ımam nıkahı ıle yetınmeyıp kesınlıkle resmı nıkahıda yapmalılar.
evet odenmeli
hayir odenmemeli
diger.....
imam nikahi olan bir ese mihir ödenmesi nasil emredilmisse tazminatta o kadar haktir bence imam nikahli es icin
tweety bir konuya bir defa yazman yeterli degilmi sence fikrin belirtmen yeterli canim..
♫ ♥ ♪ sadece müzik...
![]()
Odenmelı..resmı evlılık yapmadım hıcbır hak ıddıa edemez dıye dusunup kadını magdur bırakıyorsa allah katında hesabını verır..kadınlarda boyle durumlarla karsılasmamak ıcın ımam nıkahı ıle yetınmeyıp kesınlıkle resmı nıkahıda yapmalılar.
Burada 2 sey karistiriliyor. Din ve devlette gecerli olan kanun..
Eger kanunen sade imam nikahli ese tazminat odemesi ayarlanirsa bu tr nin kendi kanunlarina aykiri olur. Resmi nikahi tesvik etmek yerine bu sekilde sade tek imam nikahi kiymalarini tesvik etmis olurlar.. Bu zamanda bu olamaz. Imam nikahi bana gore daha onemlidir, ama resmi nikah kiyilmassa insanlar hukuk acisinda zor duruma dusurulur.
hem sonucta 1 esi olabilir kanunen herkesin, 2 veya 3 , 4 degil. Hukuk sistemine aykiri birsey bu. Yani nein odenmemeli..
Din acisinda da bu devirde tek imam nikah kiyacaksa birine veya 2ci esi alacak sartlari yerine getirecek ve butun gorevleri yerine getirecek dogru durust insanda yok. Eger var isede ayrilik oldugunda dinine gore yine ayni sekilde gerekeni yapar. Ama kendi sorumluluklari olarak, devletin kanunlarini hukuku karistirmadan..
Konu meLek tarafından (22.03.09 Saat 18:33 ) değiştirilmiştir.
"Ölüm, mümin için hediyedir."
"*Zucht*"
imam nikahının olabilmesi için mihir denilen teminat verilir yapılması zorunlu diye biliyorum
o zaten tazminat amaçlıdır
kadının güvencesi için
diye biliyorum yanlış olmasın![]()
"Ölüm, mümin için hediyedir."
"*Zucht*"
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks