Merhabalar, vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederek sorumu soruyorum;
Eşimle 1 yıllık bir evliliğin ardından benim evi terketmem suretiyle ayrıldık..4,5 yıldır ayrı yaşamaktayız.
Bu evliliğimden bir de kızım oldu. Evi terkettiğim günün elimde olmayan sebeplerle kızımın hastanede doğumunun gerçekleştiği gün olması eşimin şu güne kadar boşanmayı istememesine yol açtı..
Şu an adıma açılan 20 milyarlık bir manevi tazminat davası var ve halen devam ediyor...
Bunun dışında bugüne kadar biriken nafaka borçlarımdan dolayı ayrı bir dava görülüyor. Durumun olmamasından dolayı şu güne kadar kızıma nafaka ödeyemedim, ve karşı tarafın tehditlerinden dolayı da ilk açılan davalara dahi gidemedim... Biriken borçlardan dolayı geçen sene 1 ay hapis yattım. Ve geçen günlerde ya biriken nafaka borcunun tamamını isteyen ya da 3 ay hapse gireceğimi söyleyen bir kağıt aldım..
Size sorum şu;
- Nafaka davası sonuca ulaşmamışken bu nafaka neye göre hesaplanır, aylık ne kadar belirlenir, ben toplam borcumu nasıl hesaplayabilirim? (Bana gelen kağıtta hiç bir meblağ yazmamakta)
- Avukatım olmadığı için hakim olayları benim gözümden dinlememektedir..Kendimi savunmak ve sebeplerimi anlatmak için başka neler yapabilirim?
- Bu borç taksitlere bölünebilir mi? Ya da tamamen silinip şu günden itibaren düzenli nafakaya bağlanabilir mi?
- Son olarak bir avukat tutmak istesem davaların ücretini taksitli şekilde ödeyebilir miyim?
Umarım yeterince açıklayabilmişimdir..
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks