Aile çok önemli bir kurum, peki ama kimler asla evlenmemeli?
![]()
Evlilik kişiye sorumluluklar yükleyen önemli bir müesseseEvliliğe niyet eden kişinin birçok şeyden fedakârlık yapması gerekiyor
'Ben sorumsuzca bildiğim gibi yaşarım' diyerek evlenenler, eşlerine bir ömür boyu ızdırap çektiriyor
![]()
Her genç, belirli bir yaşa geldikten sonra evlenmek isterDüşler görülür, hayaller kurulur
Mutluluk kapıda hazır sanılarak beklenir
Beyaz atlı prens ve prenses için dualar edilir
Talih kuşunun konması için gözler yukarılara çevrilir
Oysa, evlilikteki mutluluk ne prensin beyaz atında ne de talih kuşunun kanatları altındadır
O, gencin ruh bedenine uygun elbisenin etekleri arasındadır
İnsan bedeni, giydiği elbisenin içinde rahat etmek ister
Şayet elbise bedenine uymaz, dar veya bol gelirse hemen çıkarır
Mesela, kutuplardaki bir insan altın sırmalarla işlenmiş elbiseyi güzelliğine aldanarak giyse bir müddet sonra çıkarıp atar
Ne kadar eski de olsa kürkünü giyer
Çölde yaşayan insan da sıcaktan bunaldığı için lime lime olan ince elbisesini kürke tercih eder
![]()
Kimileri mükemmel birisiyle evlenirFakat ruh bedenine dar veya bol gelir
Rahat edemediğinden "eş" denilen elbiseyi çıkarıp atar
Günümüzde ruh bedenine uygun olmayan elbiseler giyildiği, "kalbe mukabil kalp" seçilmediği için boşanmalar bu denli artmıştır
Kimler evlilik elbisesi giymemeli?
Meslek âşıkları: Bu kişilerin gözü mesleklerinden başka bir şey görmezEve dosyalarla dönerler
Ya da ellerinde telefonla sürekli iş takibinde bulunurlar
"Ben size para kazanıyorum zamanım yok ki sizinle ilgileneyim vb
" diyerek eşlerini ve çocuklarını yalnızlığa iterler
'Ben'merkezciler: Onlar "ben" merkezli yaşayan bencil insanlardırKendilerinden başka kimsenin mutluluğunu düşünmezler
"Ben rahat edeyim, ben mutlu olayım" diyerek gözlerini hep almaya dikip fedakarlık, şefkat ve merhamet duygularından yoksundurlar
Büyüyememişler: Bunlar annelerine bağımlıdırlarKendilerine ait bir kişilikleri yoktur
Karar mekanizmaları annelerinin elindedir
Şayet her iki tarafın annesi de kötüyse o evlilik yürümez
![]()
Rekabetçiler: Eşlerini hayat arkadaşı, can yoldaşı değil de rakip olarak görürlerKadın ve erkek ailenin idarecisi olma yarışına girerler
Bu rekabet koşusunda ya eşlerden birisinin kalbi durur ya da eşler, "sen ben" diye saltanat savaşını sürdürüp dururlar
![]()
Kumarbazlar: Bütün paralarını kumara yatırırlarEş ve çocuklarını sefalete terk ederler
![]()
Bağımlılar: Bunlar hem paralarını alkol ve maddeye yatırırlarHem de eşlerine şiddet uygularlar
Eşlerine şiddet uygulayan erkeklerin yüzde 70'inin sarhoşken bu işi yaptıkları tespit edilmiştir
![]()
Şiddet meraklıları: Her işi şiddete başvurarak yaparlar![]()
Eşini aldatanlar: Eşlerini devamlı aldatırlarBir başka kadına tercih edilmek kadınına ağır darbeler vurur
![]()
'Para'cılar: Hayatı "rahat yaşayacağım" düşüncesiyle paraya taparlarHep gözleri yükseklerdedir
Hiçbir zaman ellerindekilerle yetinmezler
Bu listeye, tedavisi olmayan, çevresine mutlaka zarar verme potansiyeli bulunan, sürekli müşahede altında olması gereken psiklojik rahatsızlık sahibi kişileri de ekleyebilirizEğer evlenen kişiler bu noktaları dikkate alırlarsa o zaman ne yuvalar yıkılıp, eşler mutsuz olur ne de çocuklar evlilik enkazının altında kalır
Çünkü elbiselerini koruyup kolladıkları gibi eşlerini koruyup kollar onu ebediyen kaybetmek istemezler
![]()
Gülay Atasoy
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks